avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci detinut de 2 persoane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci detinut de 2 persoane

Buna seara,
am urmatoarea intrebare:
-2 persoane detin impreuna, in cota parte 25, respectiv 75%, un loc de veci intr-un cimitir,( sa spunem cu foarte mare cautare !!!).
Persoana care detine cota de 75%,a vandut partea sa altei persoane (momentan nu pot spune daca cu acte in regula sau cu "hartie de mana") fara sa anunte si copropietarul cu cota de 25%.
Acum, acea persoana a incercat sa faca presiuni (pana a fost amenintat cu politia) pt ca sa fie scoase osemintele din acel loc de veci.
Intrebarea, sau mai bine zis intrebarile mele sunt urmatoarele:
-oricare dintre cele doua persoane care detin locul de veci, pot vinde, fara acordul celeilalte parti partea sa de mostenire, fiind vorba doar de un singur loc?
-din cate stiu eu, in cimitirele "cu renume' locurile de veci nu pot fi tranzactionate........ori, parerea mea este ca tranzactia s-a facut sa spunem doar atat, cu acordul administratorului (asta in cazul in care s-a facut cu acte)
-cel care detine 25% este obligat sa scoata osemintele din locul de veci?
-in aceste conditii, poate efectiv cineva sa se foloseasca de acest loc de veci?
-care ar fi solutia cea mai buna pt persoana care detine 25%-sa vanda la randul ei partea aceluiasi cumparator?
Multumiri anticipate.

Alte discuții în legătură

Loc de veci Parintele_75 Parintele_75 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce e de facut in speta urmatoare: bunicul meu a fost inmormantat in cavoul nepoatei sale, avand in vedere ca acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Pot vinde loc de veci cu oseminte ? kata98 kata98 Pot vinde loc de veci cu oseminte daca au trecut 10 ani de la momentul inhumarii, fara a mai muta osemintele ?? (vezi toată discuția)
Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)