avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale radire masine vanduta la care nu am numere sau talon
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

radire masine vanduta la care nu am numere sau talon

am si eu o problema: acum cativa ani am avut o dacie pe care i-am vandut-o cumnatului meu, el i-a vandut-o altui cumnat care l-a randul lui a vandut-o si...i-am pierdut urma.Eu am doar cartea in original. Intrebarea mea e cum pot sa o radiez si cam cat ma costa. Si mai am o problema, m-am mutat in alt judet, iar impozitul s-a acumulat. Trebuie sa il platesc daca am un contract de mana cu cel caruia i-am vandut-o?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:26, 17 Noiembrie 2015
Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal: scoaterea sau radierea din evidenta fiscala a unui mijloc de transport se face in baza unei declaratii la care se anexeaza:

- factura sau contractul de vanzare-cumparare care va fi insotit de o copie a certificatului de atestare fiscala care a stat la baza instrainarii mijlocului de transport;
- certificatul de distrugere eliberat de centrul de colectare a fierului vechi;
- certificatul de radiere emis de Politie in urma instrainarii.

Termenul scadent pentru declararea instrainarii este de 30 de zile de la data incheierii actului de vanzare-cumparare sau a certificatului de distrugere. Aceasta obligatie cade in sarcina vanzatorului respectiv a fostului proprietar.
Nedeclararea sau declararea instrainarii peste termenul legal prevazut de lege se sanctioneaza cu amenda.





Dv ati instrainat vehiculul fara incheiere de document de tranzactionare
Pentru radiere bun mobil din evidenta dv fiscala, va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.
Este necesar sa formulati actiune in instanta impotriva aceluia care ati dat vehiculul,cu solicitarea ca instanta, prin hotararea pe care o va pronunta, sa constate ca ati vandut cumnatului un autoturism marca X cu numarul de inmatriculare Y,serie sasiu Z ......, hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare, sa dispuna radierea din circulatie a vehiculului si scoaterea din evidenta fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina Adrian ats Adrian ats Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. Ce pot face sa radiez din circulatie o masina vanduta pe cel care a cumparat-o a vandut-o mai departe si cel din ... (vezi toată discuția)
Radiere auto din circulatie corina_chipirog corina_chipirog Buna ziua, Am vandut anul trecut lui x o masina. Pana sa scot fiscalul acesta a vandut-o lui y, dar mi-a dat copie acte: masina, CI noul proprietar. Cand il ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism puni puni Buna ziua. As dori sa stiu daca pot scoate din evidentele fiscale un autoturism fabricat in 1986 pe baza unei declaratii pe proprie raspundere data in fata ... (vezi toată discuția)