avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Retineri din ajutorul de deces
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Retineri din ajutorul de deces

BUna seara, am o intrebare: din ajutorul de deces din fondul de 2% se pot face retineri de sume datorate de catre decedat unitatii sau tertilor. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 17 Decembrie 2015
Potrivit art. 55 alin. (4) lit. a Cfisc., ajutoarele de înmormântare nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane.

"In ceea ce priveşte contribuţiile sociale la art. 296^15 lit. b) din Codul fiscal potrivit căruia ajutoarele de înmormântare nu se cuprind în baza lunară a contribuţiilor sociale obligatorii, prevăzută la art. 296^4, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă".
[ link extern ]
multumesc, dar ma refeream la popriri executori judecatoresti sau rate CAR. va multumesc.
Art.728 C.proc.civ.
...
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe indemnizatia de crestere copil? franciscoctavian franciscoctavian Buna ziua,as dori sa aflu ca viitor tatic daca as ramane in postnatal ptr crestere copil ,executorul judecatoresc ar putea pune poprire pe indemnizatie,ptr ca ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Alexmanea1987 Alexmanea1987 Norma de echipare in mapn este supusa popririi? Care sunt indemnizatiile speciale nesupuse popririi? Nu am gasit nicaieri concret care sunt acestea. Multumesc (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)