avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aplicare legea nr.70/2015
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aplicare legea nr.70/2015

Buna seara.
Doresc sa achizitionez pe persoana juridica de la o persoana fizica un autoturism in valoare de 30000 lei.
Cum pot sa platesc masina cu cash fara sa incalc plafonul prevazut de lege [ pot plati masina in rate de 10000 lei] ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:51, 17 Noiembrie 2015
Incheiati contractul cu plata in rate, dar nu puteti plati decat prima rata cu numerar: celelalte trebuie platite prin cont bancar.

Incasarea ratelor cu numerar o pot face doar societatile specializate in acest sens iar nu persoanele fizice care-si vand bunurile personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere restanta nicola11 nicola11 detin o locuinta in bucuresti si in urma decesului tatalui meu m.am trezit ca am de plata o suma foarte mare la intretinere,...16700lei cu penalizari cu ... (vezi toată discuția)
Limita plati persoane fizice 50000 lei sutrif sutrif Buna ziua, Am vandut o masina a carei pret este de 60000 lei. Cumparatorul imi da un avans de 10000 lei. Mai pot incasa 40000 cash in alta zi si doar restul ... (vezi toată discuția)
Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)