avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate in baza certificatului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate in baza certificatului de mostenire

Situatia mea este una foarte dificila. Mama mea a mostenit de la parinti ei un teren de 180 mp. Terenul respectiv era de 1800 de mp a fost impartit in 5 copii unu avand parte la mai mult fiind copil direct cu tatal(ceilanti copii doar dupa mama). Bun...asta a fost prin anii 80. Deci s-au dus bunici la tribunal si acolo sa impartit. Mai mult ca sigur s-a facut o succesiune pe care mama mea a imprumutato unui frate si disparuta a fost. Acum ea are efectiv in mana: actul de proprietate sau mai degraba o deciziune(asa scrie) a parintilor respectiv cum a dobandit terenul plus, certificatul de mostenitor. Pe certificat e specificat cata cota are fiecare, ea, adica mama mea are 180mp, si-a ridicat un garaj pe teren si si-a platit impozit(am chitante). Acum incepe chinul de aproape 10 ani. Incerc sa-i scot titlu de proprietate si toate usile mi se inchid in fata exact ca si sperantele. La fisc cu toate ca ani la rand a platit impozit pe garaj deci era inregistrata acum nu mai e. La primarie efectiv terenul respectiv nu exista(sau cel putin asa zic). Langa acest teren sta sora ei care a construit o casa si spune ca a facut cadastru si intabulare. Am fost la OCPI oficiu de cadastru si tot ce sa gasit pe terenu respectiv este un cadastru al unui frate decedat, cadastru facut in 2001. Mama incapatanata si-a ridicat ceva care seamana a casa de 10 mp pentru ea. Bineinteles ca stiam ca probleme vor fi cu politia locala incat stiam ca sora ei o va denunta. Asa sa si intamplat, am primit o amenda de 1000 de ron pt ridicarea unei case fara constructie. Dar problema nu este asta problema este ca as vrea sa incep sa fac actele si sincer nu stiu de unde sa incep. La cadastru nu vin pt k nu e inregistrata la fisc si la fisc cer acte pe care nu le am. Repet am doar certificat mostenitor si act de dobandire din partea bunicilor. Puteti va rog sa imi spuneti daca stiti sau daca a-ti trecut prin asa ceva cum ar trebui sa fac si unde mai precis ar trebui sa merg. Mentionez ca am vorbit cu un avocat si a depus la primarie o cerere pentru indicile acelui teren, astept raspuns de o luna jumate. De unde sa incep? unde trebui sa bat, la primarie, fisc, cadastru? ce trebui mai intai sa fac? sau mai degraba ce as putea face? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatarea calitatii de proprietar DICUTUDOR DICUTUDOR MAMA A PRIMIT DE LA MAMA SA UN TEREN IN SUPRAFATA DE 625 MP IN JURUL ANILOR 1950 - 1955 , TEREN CARE FACEA PARTE DINTRUN TEREN DE 5000 MP , PE CARE ... (vezi toată discuția)