avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vechime in munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vechime in munca

Din data de 12.12.2010 pina in 12.03.2011 am avut somaj. As vrea sa stiu daca aceste 15 luni scrise in cartea de munca constituie vechime in munca si se pot socoti la vechime in cazul pensionari anticipate cu penalizare

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 18 Noiembrie 2015
Perioada in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj in temeiul Legii 76/2002 constituie stagiu de cotizare si nu vechime in specialitate sau vechime in munca.

Vechimea in munca este acea perioada in care salariatul a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca. In acest sens, art. 16 alin. (3) din Codul muncii stabileste ca munca prestata in temeiul unui contract individual de munca confera salariatului vechime in munca.
~ Conținut șters la cerere ~
1. In perioada in care ati fost in somaj indemnizat ati fost asigurat la pensie si sanatate, contributiile fiind platite de Agentia de Somaj de la buget.

2. Ca urmare aceasta perioada este stagiu de cotizare la pensie si se are in vedere la toate formele de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca in cazul cim cu timp partial anna2000 anna2000 in ce fel se reflecta asupra vechimii in munca faptul ca se incheie contract de munca cu timp partial sau munca la domiciliu? vechimea in munca este legata de ... (vezi toată discuția)
Perioada de ºomaj intrã la calculul vechimii în muncã? Viorica-S Viorica-S Bună ziua, Vă rog, îmi poate răspunde cineva care este în temă, dacă perioada cât am fost şomeră (şi care a fost trecută în cartea de muncă) se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj vs pensie anticipata partiala andra_brasov andra_brasov Ma numesc Maria, - varsta: 55 ani 6 luni - vechime in munca: 37 ani 6 luni Ma incadrez pentru pensie anticipata fara penalizare incepand cu ianuarie 2013 pe ... (vezi toată discuția)