avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Are dreptul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Are dreptul

Buna ziua,
daca o angajata nu are dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varste de doi ani pentru ca nu are stagiul suficient are dreptul la concediu pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 22 Iulie 2009
angajata care nu are indeplinit stagiul pentru a obtine concediu crestere copil nu poate intra in concediul de 2 ani pentru crestre si ingrijire copil (nici macar fara indemnizatie).
poate beneficia (daca indeplineste conditiile) de concediu medical pre si post natal, eventual de concediu de risc.
cu acordul angajatorului, poate beneficia de concediu fara plata pentru un anumit intreval de timp.

p.s. verificati totutsi daca in contractul colectiv aplicabil dvs. (la nivelul ramurii in care activati sau la nivelul unitatii), nu exista unele prevederi favorabile, prin care angajatorul sa fie obligat sa acorde, in aceste conditii, concediu fara plata.
Nota bene: concediul fara plata este diferit de concediu ingrijire copil.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
smeagull, utilizator
Persoana in cauza a venit la noi sa se angajeze pentru
ca nu a avut dreptul la concediu pentru cresterea copilului si
beneficiat tata de indemnizatie si de concediu pentru cresterea copiluli pana la varsta de 2 ani.
Copilul acuma o sa indeplineasca in octombrie 3 ani, si are handicap, si dupa doi ani tata a venit la lucru si acuma vrea mama sa intra concediu de ingrijire copil pana la varsta de 3 ani.

:">
din cate stiu eu, daca mama nu a indeplinit conditiile de intrare in c.i.c. la nasterea copilului, nu le indeplineste nici acum (stagiul de realizare venituri trebuie realizat anterior datei nasterii copilului). asa ca mama nu poate intra in cic.
Corect, stagiul necesar pentru CIC trebuie sa fie realizat inainte de nasterea copilului.
Molnar Etelca Elisabeta a scris:

Buna ziua,
daca o angajata nu are dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varste de doi ani pentru ca nu are stagiul suficient are dreptul la concediu pentru cresterea copilului?


Poate beneficia de concediu pentru cresterea copilului, dar sub forma de concediu fara plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal fara venit inainte de luna obligatorie pentru c.i.c. clau_v clau_v In cazul in care tatal a realizat venituri inainte de nasterea copilului timp de 12 luni si am optat pentru 2 ani de c.i.c. insa nu a efectuat acea luna ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului??? ankalaura85 ankalaura85 In temeiul OUG 148/2005 beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani oricare dintre parintii copilului.Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alexxadavyd alexxadavyd :O punea cineva mai devreme problema daca perioada de realizare a veniturilor profesionale pentru deschiderea dreptului la concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)