In cazul in care tatal a realizat venituri inainte de nasterea copilului timp de 12 luni si am optat pentru 2 ani de c.i.c. insa nu a efectuat acea luna obligatorie si a ramas fara loc de munca, se aplica HG nr. 57/2012 ? Cei de la Agentia de Plati ne-au informat ca pierdem luna si implicit indemnizatia aferenta acesteia. Ce putem face in acest caz ? mi se pare absolut anormal pe langa faptul ca traim doar din indemnizatie sa mi se mai taie inca o luna.
1. Daca tatal a avut salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) el poate benficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) chiar daca in momentul solicitarii nu mai are venituri din salarii.
2. Daca de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) vi s-a spus altceva inseamna ca functionarul respectiv era un nepriceput (poate nu ati vorbit cu cine trebuie).
3. Daca dvs. sunteti acum in CCC ar fi bine sa suspendati plata indemnizatie, sa reluati activitatea si sa solicite tatal copilului indemnizatie pentru CCC, in continuare, pana implineste copilul 2 ani.
Din pacate am vorbit cu cine trebuie mai ales ca a trebuit sa se informeze timp de o ora, desi e de banuit ...Dar atunci daca tata intra in C.I.C. cui depunde cerea care in mod normal se da angajatorului ? cui ne adresam in acest caz ?
1. Fiindca nu are venituri nu depune nici o cerere de CCC ci numai cererea pentru indemnizatie pe acre o depune la Primarie impreuna cu celelalte acte necesare (pe care le-ati depus si dvs.).
2. Sa mergeti si la Primarie si sa cereti o lista cu actele necesare specifice situatiei sotului dvs.