avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ultima luna de CIC pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ultima luna de CIC pentru tata

Buna ziua,
Ce se intampla cu ultima luna de CIC daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei? Sotul este PFA dar in perioada dinaintea nasterii copilului (7 martie 2012) el a avut firma suspendata, deci nu a avut venituri. In aceasta situatie pot ramane eu in CIC si ultima luna si sa primesc si banii?
Mentionez ca eu am intrat in CIC din somaj deci nu am un loc de munca la care sa ma intorc.
Cel mai recent răspuns: ContSters60854 , utilizator 19:55, 16 Noiembrie 2013
1. Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci dvs. puteti sa beneficiati de tot CCC, fara a mai exista obligatia ca tatal copilului sa intre cel putin o luna in CCC.

2. Dar ar fi bine sa intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) sa verifice daca sotul indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de indeplinit pentru concediu crestere copil pfapfa pfapfa Buna ziua, De la 1 martie 2012 a intrat in vigoare legea prin care celalat parinte (in cazul nostru tatal) este obligat sa ia o luna de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil laura_f laura_f Buna ziua! Am intrat de curand in concediul pentru cresterea copilului. O prietena mi-a spus ca statul obliga si tatal sa stea o luna de zile in acest ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)