avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua! Am intrat de curand in concediul pentru cresterea copilului. O prietena mi-a spus ca statul obliga si tatal sa stea o luna de zile in acest concediu. Mentionez ca sotul meu nu doreste sa stea in acest concediu, nu a avut loc de munca in anul precedent si si-a deschis de curand un P.F. Ce demersuri trebuie sa faca daca nu doreste sa stea in concediu? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:00, 4 August 2014
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se redue CCC al mamei cu o luna de zile.

2. Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci mama poate benfcia de tot CCC.

3. - Cand ati depus dosarul pentru indemnizatia pentru CCC trebuia sa vi se ceara si acte care sa dovedeasca daca tatal copilului indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de CCC.
- Daca nu vi s-au cerut asemenea acte mergeti acum la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cu o declaratie a sotuui ca a nua a avut venituri profesionale impozabile in cele 12 luni pemergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) si o adeverinta de venituri fiscale pe aceleasi 12 luni (adeverinta o luati de la Adm. fiscala de care apartineti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil de o luna pentru tata AlinaPaula AlinaPaula Buna seara, ma aflu in concediu de crestere copil, de 2 ani copilul s-a nascut pe data de 18 04 2013, eu urmand sa ma intorc la munca pe data de 17 04 2015, ... (vezi toată discuția)
Ccc si stimulent de insertie daniela.popa daniela.popa Buna ziua, am si eu 2 nelamuriri: 1. Am optat sa stau cu copilul 2 ani in CCC. Acum el are 1an si 4 luni daca ma angajez primesc stimulent de insertie pana ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului - lege noua pentru tata maereanalinamaria maereanalinamaria am un bebe care in 29 dec face 2 ani! am optat pentru concediu de 2 ani! tatal lucreaza in strainatate cu contract limitat si in data de 27 noiembrie ii expira ... (vezi toată discuția)