Buna ziua! Am intrat de curand in concediul pentru cresterea copilului. O prietena mi-a spus ca statul obliga si tatal sa stea o luna de zile in acest concediu. Mentionez ca sotul meu nu doreste sa stea in acest concediu, nu a avut loc de munca in anul precedent si si-a deschis de curand un P.F. Ce demersuri trebuie sa faca daca nu doreste sa stea in concediu? Multumesc frumos!
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se redue CCC al mamei cu o luna de zile.
2. Daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci mama poate benfcia de tot CCC.
3. - Cand ati depus dosarul pentru indemnizatia pentru CCC trebuia sa vi se ceara si acte care sa dovedeasca daca tatal copilului indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de CCC.
- Daca nu vi s-au cerut asemenea acte mergeti acum la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cu o declaratie a sotuui ca a nua a avut venituri profesionale impozabile in cele 12 luni pemergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) si o adeverinta de venituri fiscale pe aceleasi 12 luni (adeverinta o luati de la Adm. fiscala de care apartineti).