avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pentru cresterea copilului - lege noua pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pentru cresterea copilului - lege noua pentru tata

am un bebe care in 29 dec face 2 ani! am optat pentru concediu de 2 ani! tatal lucreaza in strainatate cu contract limitat si in data de 27 noiembrie ii expira contractul si dupa ce vine in tara nu o sa mai lucreze! in acest caz se mai aplica legea? trebuie sa ma intorc cu luna mai repede la servici?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 2 Noiembrie 2014
1. - Daca tatal copilului a avut venituri din salarii in cele 12 luni pemergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) atunci indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC), chiar daca la solicitarea indemnizatiei nu mai are serviciu.
- Cand ati depus dosarul pentru CCC trebuia sa depuneti si o dovada ca tatal copilului indeplineste sau nu conditiile.
- Daca nu ati depus aceasta dovada se considera ca indeplineste conditiile si atunci, fie ca intra sau nu in CCC, vi se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

2. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile luati legatura cu AJPIS ca sa nu va reduca perioada de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in concediul de crestere copil. acesta implineste ... Cristiana Nica Cristiana Nica Buna ziua! Sunt in concediul de crestere copil. Acesta implineste 2 ani pe 29 septembrie.Sotul, acum, este angajat in Romania de 1 an, dar ,inainte de ... (vezi toată discuția)
Ccc de o luna a tatalui kbreka kbreka Buna Ziua, Am nascut pe 29.03.2012, am optat pentru CCC de 2 ani. Tatal copilului nu avea loc de munca din 01.01.2011 pana la 01.03.2013. Deci la momentul ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa ccc raludarlea raludarlea Buna ziua. Fetita mea s-a nascut in data de 31 decembrie 2012. Incepand cu ce data trebuie sa ma intorc la servici? Va multumesc mult (vezi toată discuția)