Am nascut pe 29.03.2012, am optat pentru CCC de 2 ani. Tatal copilului nu avea loc de munca din 01.01.2011 pana la 01.03.2013.
Deci la momentul actual, are mai putin de 11 luni lucrate. Are drept de CCC de o luna? Sau pot sa stau eu in CCC pana ce implineste copilul 2 ani, fara sa trebuiasca sa ma intorc la lucru cu o luna mai repede? Multumesc...
1. Deoarece tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) dvs. veti putea benefica de aceasta pana inclusiv in data de 29.03.2014 cand copilul implineste 2 ani.
2. Cu data de 30.03.214 inceteaza plata indemnizatie si puteti (daca doriti) sa reluati activitatea la fostul loc de munca sau la alt loc de munca.
3. - Nu stiu ce acte ati depus la Primarie in 2012 pentru indemnizatia pentru CCC dar trebuia sa depuneti o dovada ca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC.
- Daca nu ati depus o asemenea dovada trebuie sa o faceti acum, luati legatura cu Primaria sau cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) ca sa nu cumva sa va suspende plata indemnizatie pentru ultima luna.