avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC de o luna a tatalui
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC de o luna a tatalui

Buna Ziua,

Am nascut pe 29.03.2012, am optat pentru CCC de 2 ani. Tatal copilului nu avea loc de munca din 01.01.2011 pana la 01.03.2013.
Deci la momentul actual, are mai putin de 11 luni lucrate. Are drept de CCC de o luna? Sau pot sa stau eu in CCC pana ce implineste copilul 2 ani, fara sa trebuiasca sa ma intorc la lucru cu o luna mai repede? Multumesc...
Cel mai recent răspuns: kbreka , utilizator 17:32, 9 Ianuarie 2014
1. Deoarece tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) dvs. veti putea benefica de aceasta pana inclusiv in data de 29.03.2014 cand copilul implineste 2 ani.

2. Cu data de 30.03.214 inceteaza plata indemnizatie si puteti (daca doriti) sa reluati activitatea la fostul loc de munca sau la alt loc de munca.

3. - Nu stiu ce acte ati depus la Primarie in 2012 pentru indemnizatia pentru CCC dar trebuia sa depuneti o dovada ca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC.
- Daca nu ati depus o asemenea dovada trebuie sa o faceti acum, luati legatura cu Primaria sau cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) ca sa nu cumva sa va suspende plata indemnizatie pentru ultima luna.
Multumesc frumos pentru raspunsul clar si folositor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, In situatia in care voi naste in decembrie iar contractul meu este pe o perioada determinata pana in 01.03.2015 pot opta pentru o perioada de 1 an ... (vezi toată discuția)
Ccc si stimulent de insertie daniela.popa daniela.popa Buna ziua, am si eu 2 nelamuriri: 1. Am optat sa stau cu copilul 2 ani in CCC. Acum el are 1an si 4 luni daca ma angajez primesc stimulent de insertie pana ... (vezi toată discuția)