Buna ziua,
In situatia in care mama a optat deja pentru concediu de ingrijire copil si a depus si inregistrat deja dosarul, dar intre timp tatal ramane fara servici, este posibil ca mama sa renunte la C.I.C si sa se intoarca la lucru, iar tatal sa preia in continuare C.I.C ?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns!
As mai avea o nelamurire: daca, din motive ce tin de buna crestere a copilului, acesta avand doar 4 luni si necesitand mai multa ingrijire din parte mamei, nu pot sa intru in CCC din perioada preavizului, pot sa intru in CCC din perioada somajului?
P.S. Referitor la pct 1. al raspunsului dvs de mai sus, mentionez ca la actualul loc de munca am o vechime de aprox 8 luni, anterior (fara intrerupere) am lucrat aprox 10 luni la alta companie, de unde am inceput dupa aprox 3 luni de somaj.
1. Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
2. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
3. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
4. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
5. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Perioadele in care ati avut salariu nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.