avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de inchiriere pentru sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de inchiriere pentru sediu social

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa creez un contract de inchiriere pentru sediu social, cu plata lunara la valoarea pietei, pentru o camera din apartamentul detinut de sotie. Contractul va fi declarat la ANAF de catre sotie ca venit suplimentar.
In acel apartament locuim amandoi dar este in proprietatea ei, fiind achizitionat de ea inainte de casatorie.

Va intreb pentru ca am auzit 2 variante:
1. este legal, atata timp cat sunt respectate toate formalitatile legale, se face la pretul pietei, se declara la ANAF.
2. nu este legal deoarece este sotia mea si... alte argumente care mie mi se par departe de logica.

Multumesc mult pentru parerile dvs.
Semper Fi
Cel mai recent răspuns: comandenisa , utilizator 11:22, 18 Noiembrie 2015
Daca nu este obligatoriu sa aveti un contract de inchiriere, puteti sa luati in calcul varianta de a incheia un contract de comodat cu sotia dvs. Este 100% legal si nici nu mai platiti impozite la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract sediu de firma pgbb22 pgbb22 Buna ziua, Am un apartament in care am avut chiriasi care au plecat acum un an. Acestia au inca o firma cu sediul la adresa unde locuiesc. Anul acesta au ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa si sediu firma in acelasi apartament banun banun Buna ziua, Impreuna cu sotia, detinem o firma ce are sediul social in apartamentul nostru de doua camere, in care locuim si la care inca platim un credit ... (vezi toată discuția)
Dilema s.r.l. stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua, Vreau sa imi deschid un srl cu un prieten , amandoi suntem din localitati diferite si vrem sa deschidem societatea intr-un alt oras.Este o ... (vezi toată discuția)