avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe apartamente acolo unde sunt sedii sociale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe apartamente acolo unde sunt sedii sociale

am un srl cu sediul firmei la adresa de domiciliu,infiintat in 2014,cand sau facut actele nu a fost specificat o camera ci pur si simplu tot apartamentul in care locuim patru persoane,mentionez ca la sediul firmei primesc doar corespondenta,activitatea o desfasor la un depozit unde prestez si tin marfa in custodie pt care platesc facturi lunar,am uitat sa mentionez ca domeniul de activitate al firmei este comert cu produse metalurgice,acuma cu noul cod fiscal in care se inzecesc impozitele,nu stiu ce sa procedez, sa merg sa trec o camera in certificat,lucru care m-ar costa 800 lei,sau sa las asa,intrebarea este cat impozit voi plati pe 74mp cat are apartamentul, daca voi plati mai putin in cazul in care e doar o camera,sau nu ma va afect dat fiind faptul ca eu nu prestez nimic la sediul firmei,astept cu interes raspunsul dvs.multumesc
Cel mai recent răspuns: MrDerpson , utilizator 01:25, 19 Noiembrie 2015
Daca la sediul social nu se desfasoara activitati comerciale ci, cel mult, activitati proprii de birou (aveti un certificat constatator emis de O.R.C. in acest sens), atunci nu se va majora impozitul.
Depinde ce scrie in certificatul primit la inregistrare.
Daca acolo aveti trecut codul caen al activitatii la sediul profesional inseamna ca figurati ca prestati activitatea la sediu.

Dupa ce vor aparea normele, vom sti cu exactitate ce trebuie sa facem, ce declaratii trebuie sa depunem, ce contracte sa modificam, ce sa schimbam la PFA etc. Pana atunci vorbim si ne dam cu parerea doar sa ne aflam in treaba. Va recomand sa ignorati orice sfat pana la aparitia normelor de aplicare. :)
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
MrDerpson, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctul de lucru:ce este si la ce ne ajuta? nbck nbck Buna ziua, Sunt un tanar intreprinzator, absolvent de facultate care nu stie cand suntem obligati sa deschidem si la ce ne ajuta un punct de lucru. Am o ... (vezi toată discuția)
Pfa - schimbare desfasurare activitate firma flory2v flory2v As vrea sa stiu daca pot schimba desfasurarea sediului la PFA, acum in luna ianuarie 2016. Activitatea pfa-ului meu in prezent, este scris in certificatul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Popu Popu Buna, este corecta formularea: Comodantii dau spre folosinta comodatarului [b]o suprafata de 6 mp utili[/b] in apartamentul situat in localitatea X, strada ... (vezi toată discuția)