Comodantii dau spre folosinta comodatarului o suprafata de 6 mp utili in apartamentul situat in localitatea X, strada Y, s.a.m.d. cu destinatia sediu social / punct de lucru.
sau trebuie mentionat neaparat ca ar fi vorba de o camera in suprafata de
10 mp (cat ar avea camera).
Folosesc doar vreo 3 mp efectiv, cu 6 as fi acoperit daca as avea nevoie de spatiu suplimentar, 10 mp deja devin prea costisitori din punct de vedere al impozitului :)
Corect, contractul de comodat este cu titlu gratuit, miza aici o reprezinta impozitul pe cladiri, fiind sediu / punct de lucru; daca doar 6 mp sunt dati prim comodat, platesc 500 ron pe acesti 6 mp, daca e musai intreaga camera o sa fie undeva in jur de 800 RON.
Impozitul se majoreaza doar daca activitatile societatii de desfasoara la sediul social, adica daca societatea este infiintata cu activitate la sesiu. Daca societatea este infiintata fara activitate la sediu si se avizeaza activitatile la terti, atunci impozitul nu se majoreaza.
O sa am activitate la sediu, clientii sunt din alte tari, nu pot sa zic ca-mi desfasor activitatea la beneficiari :)
Mi se pare insa ca legea nu acopera toate cazurile, daca ai activitate la sediu DAR cheltuielile cu utilitatile nu intra in sarcina operatorului economic, cazul asta nu e prins de codul fiscal.
Deci activitate la sediu o sa am, acum singurul mod in care as putea sa platesc impozit mai mic ar fi daca as putea sa iau prin comodat o suprafata mai mica dintr-o camera, nu o camera intreaga (6mp vs 10 mp).