avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SOCIETATI CU ACELASI SEDIU
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SOCIETATI CU ACELASI SEDIU

Avem doua societati cu acelas asociat. Una dintre ele este proprietara sediului social.Dorim sa o mutam si pe cealalta in acelasi sediu.
Ce se intampla sau cum se face decontarea intre cele doua societati?
Sa inteleg ca sunteti asociat intr-o societate si asociat unic in cea de a doua si doriti sa o mutati la acelasi sediu. Oricum la ONRC de pe langa Tribunalul de care apartineti cand faceti formalitatile (Mutarea de sediu social)mentionati spatiul locativ al acesteia( deci o camera de 25 mp , ex.) Se face contractul de comodat (de regula) in care se specifica cota de contributie. Cam aceasta ar fi cea mai buna solutie din punctul meu de vedere.
DIX a scris:

Se face contractul de comodat (de regula) in care se specifica cota de contributie. Cam aceasta ar fi cea mai buna solutie din punctul meu de vedere.

daca se face contractul de comodat cota de contributie la ce se refera?:-/ Daca soc X este proprietara sediului, ea va inchiria soc. Y o parte definita din spatiul respectiv si lunar va factura chiria catre acea soc. Y.
La cheltuielile lunare curente : curent, gaz, apa,facandu-se media la suprafata respectiva.Adica casa are 100mp (ex). si camera pe care o foloseste societatea y are 25 mp se face calculul contributiei ma ganesc ca despre aceasta se facea referire..Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit daca ne referim la suprafata folosita.
DIX a scris:

La cheltuielile lunare curente : curent, gaz, apa,facandu-se media la suprafata respectiva.Adica casa are 100mp (ex). si camera pe care o foloseste societatea y are 25 mp se face calculul contributiei ma ganesc ca despre aceasta se facea referire..Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit daca ne referim la suprafata folosita.

poate fi cu titlu gratuit din toate punctele de vedere.
Calculul cheltuielilor de intretinere se poate face proportional cu suprafata care urmeaza sa fie inchiriata in contract urmand a fi trecut cota parte in procente din aceste cheltuieli.
Da stimate coleg si eu ce ziceam, tocmai asta incercam sa explic .=D>

Alte discuții în legătură

Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)
Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)
Regimul fiscal al cheltuielilor cu locuinta de serviciu inchiriata CarmenDia CarmenDia Am rugamintea sa ma ajutati intr-o speta mai putin obisnuita. Este vorba de un SRL cu 2 asociati, sot si sotie, sotul administrator desemnat prin statut, ... (vezi toată discuția)