avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe spatiul nerezidential.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe spatiul nerezidential.

Am un pfa cu activitate "Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea",cod CAEN 7112.
Pana acum aveam contract de comodat intre mine pfa,in calitate de comodatar, pe de o parte si sotia si eu,pe de alta parte ca proprietari,in calitate de comodanti.
Prin contract s-a dat cu titlu de comodat una camera cu destinatie birou.
obligatiile comodatoarei-pfa:sa suporte cheltuielile de folosinta,reparatii si imbunatatiri ale spatiului primit in urm.procente:25%-intretinere,30%-energie electrica,25%-gaze,50%-telefon fix,25%-apa rece.
Cum se procedeaza de acum incolo?
Trebuie sa declar distinct suprafata utila din apartament pe care o iau in comodat, sau o camera intreaga?
Pot declara ca suprafata pe care o iau in comodat este doar suprafata biroului si a scaunului pe care stau(cca.2.00mp),pentru ca lucrez numai cu calculatorul si imprimanta si nu imi vin clienti acasa?
Sunt obligat sa declar neaparat un sediu?
Daca da,pot apela la o firma sa le platesc o chirie(pe baza de contract) modica si sa lucrez la sediul acesteia si sa declar acel sediu al pfa-ului?Este drept ca in aceste conditii nu mai pot inregistra cheltuieli cu utilitatile.
Va multumesc pentru raspunsuri,dar cred ca problemele puse sunt de foarte larg interes.

Alte discuții în legătură

Impozit spatiu ne si rezidential clyde2010 clyde2010 Sunt pfa si pana in 2015 am avut contr.de comodat intre mine ca pfa (comodatara)si intre mine+sotia (comodanti),pentru una camera cu destinatie birou,cu acces ... (vezi toată discuția)
Deduceri eligibile pfa Gabrista Gabrista Buna ziua! Am cateva intrebari legate de formalitatile financiare. Sunt din luna iulie PFA cu codul 7112 – activitati de inginerie si consultanta. ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire ne / si rezidentiala. tzuku51 tzuku51 Sunt PFA-Activitati de inginerie si consultanta(CAEN 7112) si imi desfasor activitatea in propriul apartament,la un birou de 0,80x1,50m cu scaunul aferent,la ... (vezi toată discuția)