avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate restante

buna ziua, am un credit de aproximativ 2 ani si in acest an am ramas in urma cu 2 rate, respectiv 1140 lei (suma totala a ratelor restante). ma suna mereu de la o firma de recuperatori si imi cer sa platesc aceasta restanta, insa momentan nu imi permit din diferite motive, insa achit in fiecare luna suma de 600 lei (rata mea fiind de 570 lei), mentionez ca eu mai am de achitat acest credit timp de inca 8 ani, ce pot pati daca voi ramane cu aceeasi suma restanta timp de cateva luni bune (12 - 15 luni), :(
Cel mai recent răspuns: klein andreea , utilizator 12:54, 5 August 2009
Buna ziua,

consecintele le gasiti in contractul pe care l-ati semnat cu banca;
probabil ca sunt niste dobanzi care curg; probabil ca ei au posibilitatea sa solicite plata intregii sume datorate...cititi cu atentie contractul unde veti gasi toate amanuntele.

Avocat Boncu
totusi ei ma ameninta ca ma vor da in judecata, intrabarea mea e ca sa pot fi data in judecata nu ar trebui sa am o datorie mai mare sau pot fi data in judecata indiferent de datoria acumulata?
am auzit la un coleg de servici al sotului meu ca e posibil sa merg la banca sa fac un memoriu si sa mi se amane oarecum plata datoriilor, mentionez ca eu platesc totusi cate 600 lei/luna, insa nu-mi permit sa achit toata suma restanta intr-o singura transa.
Duceti-va la banca.Este adevarat.Se face o reesalonare in care este inclusa si restanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie mai complicata sammona21 sammona21 Buna ziua. Am o situatie mai complicata cu cateva banci si am nevoie de o parere. In anul 2008 am luat un credit de la o banca in valoare de 12000 lei la care ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de studiu la facultate anul i natalia66 natalia66 buna! am o nelamurire. in vara, mai exact iunie 2015 m-am inscris la universitatea 1 decembrie 1918 alba iulia. am platit prima transa in valoare de 475 de ... (vezi toată discuția)
Executare silita lumifatu lumifatu Am si eu o intrebare si va rog mult sa-mi raspundeti: Am o datorie restanta la o banca deoarece anul trecut ramanand fara servicu nu mi-am mai putut plati ... (vezi toată discuția)