avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am si eu o intrebare si va rog mult sa-mi raspundeti:
Am o datorie restanta la o banca deoarece anul trecut ramanand fara servicu nu mi-am mai putut plati ratele din iunie pana in octombrie. Din noiembrie platesc luna de luna catre ei (100 ron/luna), rata fiind de 270 ron, deci restanta practic creste. Nu imi pot permite sa platesc mai mult deoarece salariul meu este de doar 600 ron net + tichete de masa si mai am de achitat si alte credite.
Sunt amenintata cu executarea silita desi le-am explicat situatia si i-am rugat sa-mi reesaloneze creditul in functie de veniturile actuale. Dar nu au facut-o!
De ce sunt amenintata ca mi se i-a casa sau alte bunuri din casa cand Legea spune clar ca imi pot pune poprire pe salariu, in functie de venit, binenteles.
Ce pot sa fac in situatia in care eu doresc sa-mi platesc creditul dar cu o rata mai mica fara a ajunge sa ma poata executa silit? Mentionez ca in afara contractului de credit nu am mai incheiat cu ei niciun alt contract de garantie care sa le dea dreptul sa-mi i-a bunuri sau casa avand totusi un venit lunar garantat.
Va rog mult sa-mi raspundeti cat mai curand!
Multumesc,
Natalia

Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
lumifatu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 21:32, 26 Februarie 2010
de ce? ptr ca sunt batuti in cap, de aia..corect ar fi sa va reesaloneze ratele pe un termen mai lung si in fucntie de actualele venituri.. dar si dvs v-ati bagat in prea multe credite fara sa va ganditi la ziua de maine, la posibilitatea ca veti fi data afara de la locul de munca.. ce sa va zic.. au dreptul sa va execute silit bunurile pentru ca este creditor chirografar si va pot urmari toate bunurile prezente si viitoare pana la achitaea in intregime a datoriei... dar sunt cuiros.. banca nu a cesionat datoria dvs catre o firma de recuperari? ca asta era si mai rau decat ceea ce fac ei acum..
Revin!
Ba da, banca m-a dat pe mana unei firme de recuperatori!
Spuneti-mi cum ma pot opune executarii silite, platindu-mi ratele luna de luna dar la valoare mai mica.
Cu stima,
Natalia
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
lumifatu, utilizator
lumifatu a scris:

Revin!
Ba da, banca m-a dat pe mana unei firme de recuperatori!
Spuneti-mi cum ma pot opune executarii silite, platindu-mi ratele luna de luna dar la valoare mai mica.
Cu stima,
Natalia



Daca vorbiti despre inceperea unei executari silite, deja este grav.
Plata lunara a unei parti din "rate", este inutila.
Faceti un mic efort si cu inscrisurile pe care le aveti, mergeti la un avocat.Poate se mai poate gasi o solutie la problema dvs.
Sunteti in pericolul de a ramane fara casa ... si posibil si cu alte datorii daca din vanzarea imobilului creditorul nu-si recupereaza creanta...mare grija!
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dana tudor dana tudor am un credit de nevoi personale la banca raiffesen nu am mai platit datorita ramanerii fara servici si eu si sotul creditul este din 2006 banca nu mi-a trimis ... (vezi toată discuția)
Executarea desucheata desucheata [u]sunt mai protejat daca nu mai achit un credit de nevoi personale???[/u] procedura de executare presupune doar poprirea pe salariu in valoare de 30%? am ... (vezi toată discuția)
Datorie banca, amenintari de la recuperatori delfinas delfinas Buna ziua! Problema mea e ca a multor altora. Urand creditele, dar fiind nevoita de situatie, am luat un credit de 17500 lei, pe 10 ani. Pana anul trecut am ... (vezi toată discuția)