avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani imprumutati unei persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani imprumutati unei persoane fizice

buna tuturor,
am facut o prostie imensa ,da stiu sunt o mare fraiera dar asta e,i-am dat unei prietene fff bune zic eu cu,care am copilarit pe care am considerat-o sora mea bani imprumut este o suma destul de frumoasa.tot amana sa mii dea.acuma am ajuns la o intelegere dupa multe discutii si certuri .ne-am inteles ca mii da pana in 30 ian si vrea sa-mi dea o hartie la notar ca imi datoreaza suma respectiva si ca mii da pana in 30 ian.
as vrea sa ma sfatuiti si sa-mi spuneti ce o sa pot face cu aceea hartie in caz ca pana at nu imi returneaza suma respectiva
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 23:32, 28 Noiembrie 2015
veti investi cu formula executorie la judecatorie si va adresati unui executor judecatoresc in vederea executarii silite. Daca are bunuri sau/ si salariu veti recupera.
Va sfatuiesc sa faceti in asa fel incat sa ajungeti la notar cat mai curand pentru a da o declaratie notariala prin care recunoaste ca va datoreaza respectiva suma si eventual un termen de returnare.
declaratia este titlu executoriu
Fara un inscris nu veti putea recupera nimic . Daca refuza sa semneze contractul de imprumut faceti o plangere penala la politie pentru inselaciune si la politie poate va recunoaste .
Da, mergeți la Poliție, ca să primiți o mare clasare! Dacă nereturnarea unui împrumut ar reprezenta infracțiunea de ”înșelăciune”, asta ar însemna că toți cei care nu și-au plătit creditele la bancă sau la utilități ar fi niște infractori.
Conform Noului Cod Penal polițistul poate clasa dosarul fără ca măcar să mai audieze persoana reclamată, atunci când lucrurile sunt limpezi de la început, precum în acest caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
catalin27smb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani Ramona1982 Ramona1982 am dat cuiva bani imprumut anul trecut in luna decembrie fara sa fac vreo chitanta de mana sau vreun contract, dara am avut martori, ma pot folosi de ei in ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice- cum recuperez ? Crystynika Crystynika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a unor bani imprumutati. Banii au fost imprumutati in 2007 pt un an, dupa un an nu am primit ... (vezi toată discuția)
Caz civil sau abuz de incredere - recuperarea unei sume de bani Stefan1987 Stefan1987 Buna ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi, în urma cu aproape 1 an am dat unui prieten o suma de bani împrumut pentru a-și cumpăra o finala pentru un ... (vezi toată discuția)