Reclamanta in cauza civila fiind un srl reprezentat prin administrator x ,speta revendicare mobiliara.Dupa aprox. 5 luni de la introducerea actiunii,adm. x reprezentant al reclamantei srl,este revocat din functie,fiind numit adm.y.Instantei nu a fost facut cunoscut acest aspect,iar procesul continua la acest mod,reclamanta continuand sa depuna cereri prin aparator,inscrisuri,etc. cu semnatura aceluiasi adm x ,care a fost revocat din functie.Desi instanta nu s-a sesizat cu privire la acest aspect,paratul in cauza a adus la cunostinta instantei faptul acesta,depunand la dosar la penultimul termen copie BPI din care rezulta revocarea adm x al reclamantei,si numirea adm y,motiv pt care nu a fost pus in discutie acest aspect la ultimul termen,urmand acum pronuntarea .Intrebare: Presupunand ca hotararea ce va fi data in favoarea reclamantei srl reprezentata prin adm x,poate fi anulata sau casata in recurs? Face obiectul exceptiei de fond privind calitatea procesuala? Explicati-mi va rog si ce presupune aceasta,sau ce alte proceduri sunt posibile. multumesc
Lipsa capacității procesuale de exercițiu poate fi invocată în orice stare a procesului -art.57 NCPC alin.2 și 3.prin urmare și în apel , ca motiv de apel și în recurs, în condițiile art.488 al.2NCPC.
Instanța poate invoca din oficiu pe cale de excepție sau ca motiv de ordine publică, în apel.
Atenție, pe parcursul procesului lipsa capacității procesuale de exercițiu se invoca pe cale de excepție.
Inscrierea in fals
mary6
Buna dimineata.Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate,cf art. de lege in civil ,inscrierea in fals trebuie facuta la primul termen dupa luarea la ... (vezi toată discuția)