avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inscrierea in fals
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

inscrierea in fals

Buna dimineata.Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate,cf art. de lege in civil ,inscrierea in fals trebuie facuta la primul termen dupa luarea la cunostinta ,asa am inteles eu.Daca actele depuse la dosar de reclamanta nu mi-au fost comunicate ,iar eu am putut lua la cunostinta si vedea aceste acte numai fotocopiind dosarul,dupa pronuntarea pe fond,acum fiind in apel ,apel fiind admis ,intrebare; 1-pot cere inscrierea in fals la primul termen al apelului? Daca reclamanta pers.juridica (societate) reprezentata prin administrator ,pe parcursul procesului acesta din urma este revocat din functie,si numit un alt adm.,nu de aduce la cunostinta instantei acest aspect si se continua depunerea de cereri adresate instantei ,semnate de acelasi administrator revocat deja din functie,procesul continuind in acest mod,ce se poate face? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 19:27, 26 Martie 2016
In cazul in care administratorul societatii a fost revocat si numele acestuia continua sa apara pe diferite acte procedurale dupa revocare aveti la indemana 2 aparari
1 inscrierea infals ptr documentele ce stiti cu siguranta ca au fost semnate de alta persoana 2 invocati pe cale de exceptie lipsa calitate procesuala.
Hai sa mai asteptam si alte opinii.Bafta multa.
As opina ca, nu mai este posibil sa denuntati acum inscrisul ca fals, vazand dispozitiile art.301 si art. 304 NCPC, dar puteti invoca si in apel ,la primul termen lipsa calitatii procesuale active a reclamantului, este o exceptie dirimanta si absoluta,dar trebuie sa o dovediti cu acte.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.Faptul ca a fost revocat din functie administratorul societatii si numit un altul ,reclamanta in cauza fiind in insolventa,acest fapt a fost publicat in BPI,copia BPI in care se specifica clar totul,nu este o proba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitatea procesuala in actiunea civila mary6 mary6 Reclamanta in cauza civila fiind un srl reprezentat prin administrator x ,speta revendicare mobiliara.Dupa aprox. 5 luni de la introducerea actiunii,adm. x ... (vezi toată discuția)
Transmisiunea calitatii procesuale active mary6 mary6 Buna dimineata.Societate deschide actiune civila in instanta prin reprezentant special administrator X,in timpul procesului au loc niste schimbari in SC ... (vezi toată discuția)
Pretentii costic costic buna ziua, Eu lucrez la un SA cu capital majoritar de stat, sub autoritatea MT. AGA, CA-ul si Presedintele CA care indeplineste si functia de Dir. ... (vezi toată discuția)