avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa aptitudine
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa aptitudine

Avand in vedere ca avem un contract incheiat cu un medic de medicina muncii,
va rog sa-mi spuneti a cui este obligatia sa achizitioneze si sa completeze fisele de aptitudine : a angajatorului sau a medicului de medicina muncii? Este stipulat undeva? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:50, 19 Noiembrie 2015
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare reglementeaza activitatea de supraveghere a starii de sanatate a lucratorilor.
-art.7 Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Deci, lucratorii nu trebuie sa plateasca nimic pentru efectuarea examinarii medicale, nici macar sa cumpere niste formulare.
-art.8 (5) Examinarile medicale profilactice se efectueaza in baza fisei de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevazut in anexa nr. 3, completata in mod obligatoriu la toate rubricile si semnata de catre angajator.
Deci, angajatorul trebuie sa achizitioneze fisele de identificare a factorilor de risc.
-art.17 Fisa de aptitudine care finalizeaza examenul medical la angajarea in munca se completeaza numai de catre medicul de medicina muncii, in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.
Deci, medicul specialsit de medicina muncii trebuie sa achizitioneze fisele de aptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii crystyna04 crystyna04 Cine completeaza fisele de identificare a factorilor de risc profesional-lucratorul SSM/angajatorul/medicul de medicina muncii/coordonatorul departamentului ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudini maryanna123 maryanna123 ca sa obtin fisa de aptitudini trebuie sa fiu trimisa direct de angajator?? (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)