avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Diferenta asociatie cu personalitate juridica si ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Diferenta asociatie cu personalitate juridica si asociatie fara personalitate juridica

Va rog sa-mi explicati care este diferenta intre o asociatie cu personalitate juridica si o asociatie fara personalitate juridica.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:39, 19 Noiembrie 2015
Prima se inregistreaza la judecatorie, depune bilant contabil anual si declaratia 101 si e reglementata de og 26 fin 2000 privind asociatiile si fundatiile iar a doua doar la finate, pentru ea depuneti declaratia 200 si 204 si pentru asta cititi din codul fiscal ART. 28 Asocieri fără personalitate juridică. A doua e folosita pentru activitatile care aduc venit din diferite activitati si care apoi va fi impartit si impozitat la fiecare asociat functie de participarea lui in asociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant ong nedepus anamariamoiseb anamariamoiseb buna ziua, am o asociatie fara scop patrimonial,fara personalitate juridica cu venituri doar din sponsorizari pentru a putea acoperii cheltuielile asociatiei ... (vezi toată discuția)
Declaratii de depus la o asociatie agricola(ong) radu_lupas radu_lupas Buna ziua !as dori sa va intreb care sunt actele care trebuie depuse la finante pentru o asociatie a crescatorilor de ovin si caprine.va multumesc! (vezi toată discuția)
Declaratii asociatie sportiva georgianahandac georgianahandac buna seara ! ce declaratii la inceput de an se depune pentru o asociatie sportiva ? am un angajat depun 112 . multumesc (vezi toată discuția)