avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Magazin (imens, din SUA) imi foloseste o poza fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Magazin (imens, din SUA) imi foloseste o poza fara acordul meu

Un magazin din SUA foloseste o poza pe care i-am facut-o eu cainelui meu pe unul dintre tricourile lor.
Magazinul e foarte mare, au cateva site-uri in toata lumea, si sute (da, sute) de locatii fizice in SUA si Canada. Deci e o companie foarte mare.

Ce pot face eu? Le-am scris imediat ce am fost atentionat (de cineva care a cumparat tricoul si imi cunoaste cainele), mi-au scris ca au "forward" mesajul departamentului lor legal, dar asta a fost acum 2 zile.

Ar trebui sa consult un avocat? Nu prea imi permit si nu sunt sigur ca as rezolva nici macar scoaterea tricoului din oferta lor.
vreti bani sau vreti sa nu mai foloseasca imaginea?
romibaro a scris:

vreti bani sau vreti sa nu mai foloseasca imaginea?


Nu sunt sigur. As vrea un raspuns de la ei, in primul rand. In caz ca nu il primesc, ce ar trebui sa fac? Ma poate sfatui un avocat, sau imi pierd timpul, eu fiind in RO si compania in SUA?
Nu stim, depinde de extrem de multe detalii, iar fara raspunsul lor nu stim unde ne situam. Cine le-a dat poza, ce poza e, cum stim ca e a dv., ce dovezi ar fi, ce indicii, pe unde a fost poza in cauza etc.
Poza probabil au gasit-o pe internet. Eu am o pagina mare de Facebook dedicata rasei cainelui meu (~100k fani). Probabil de acolo au luat-o.
Poza e a mea pt. ca eu am facut-o. Poza e "cropped" dintr-o poza mai mare, pe care nu am postat-o niciodata. Cred ca e destula dovada. Oricum, mai am si aparatul cu care a fost facuta.
Nu stiu ce alte detalii as putea sa va mai ofer.
Cred ca ar fi timpul sa consult un avocat, dar mi-e frica sa nu arunc banii pe fereastra, ei fiind o companie asa de imensa si eu nestiind un avocat roman cu experienta in domeniu. Oricum, parerea mea e ca sunt slabe sanse ca un avocat roman sa mai fi avut un caz similar. Daca ma puteti ajuta cu un sfat, v-as fi foarte recunoscator. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
musli, utilizator
Poza e a mea pentru ca eu am facut-o nu e suficient. Exista chestiuni de identificare a unei poze si stiti asta, vazand ca va descurcati cu tehnologia.
Catdespre avocat, fara sa contactati unul nu puteti afla cum stati, speta e cu parti de drept international, de autor etc... pe de alta parte, exista si varianta sa dati banii degeaba, insa o consultatie nu e atat de scumpa. Decizia e a dv.
Cativa consultanti va pot raspunde aici: www.avocatnet.ro/co sau caut... .

Alte discuții în legătură

Judecata in usa . am nevoie de sfaturi . SpiryMedia SpiryMedia Buna ziua si respect pentru avocati acestei comuntati care ofera mici sfaturi . Sunt implicat intrun process .... aceasta este stirea http://bit.ly/fcTcgL ... (vezi toată discuția)
Probleme, somatii copyright legate de o fotografie pe site-ul meu gmit5 gmit5 Buna ziua, Am urmatoare problema: [b]un avocat din SUA ma someaza prim e-mail sa platesc imense \\\\\\"daune\\\\\\" pentru publicarea \\\\\\"fara ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ... pvstefanes pvstefanes Caut ajutor pentru o problema legata de iesire din indiviziune teren agricol cu 5 mostenitori, dintre care 2 nu vor sa raspunda in nici un fel solicitarii de a ... (vezi toată discuția)