avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Magazin (imens, din SUA) imi foloseste o poza fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Magazin (imens, din SUA) imi foloseste o poza fara acordul meu

Un magazin din SUA foloseste o poza pe care i-am facut-o eu cainelui meu pe unul dintre tricourile lor.
Magazinul e foarte mare, au cateva site-uri in toata lumea, si sute (da, sute) de locatii fizice in SUA si Canada. Deci e o companie foarte mare.

Ce pot face eu? Le-am scris imediat ce am fost atentionat (de cineva care a cumparat tricoul si imi cunoaste cainele), mi-au scris ca au "forward" mesajul departamentului lor legal, dar asta a fost acum 2 zile.

Ar trebui sa consult un avocat? Nu prea imi permit si nu sunt sigur ca as rezolva nici macar scoaterea tricoului din oferta lor.
Prima chestiune pe care trebuie sa o aveti in vedere este cu ce conditii de utilizare a retelei pe care ati postat poza ati fost de acord. Daca ati fost de acord ca poza sa fie publica si folosita de oricine nu aveti ce face. Deci verificati in ce conditii ati publicat poza. Daca nu ati dat voie sa fie folosita atunci puteti pleca direct peste ei, daca nu, va faceti sange rau degeaba. Un plus ptr dvs este ca poza este "crop", dvs avand restul pozei devine "aproape" de netagaduit ca e poza dvs, dar trebuie sa faceti dovada ca e a dvs. In rest, ptr orice avocat din SUA e floare la ureche. Sfatul meu este sa discutati cu cineva de acolo, nu de aici. Iar daca este proprietatea dvs este normal sa va luati bani de pe urma ei.
Notificati firma printr-un avocat , notificare legala ca la carte , cu antetul firmei de avocatura , nu email-uri pe care probabil nici nu le citesc.
Am inceput sa caut un avocat in SUA. Se pare ca sunt unii avocati care ar lua un caz de genul pe gratis, urmand sa fie platiti din banii castigati la proces, sau prin "settlement".
Eu nu as vrea sa se ajunga pana la proces, dar nici nu vreau sa ii las sa faca bani in continuare.
Sper ca gasesc un avocat de genul, pt. ca ma sperie gandul de a "ma pune" cu o companie de calibrul asta.
Ati putea apela la un mediator... care sa-i invite la discutii si sa faceti o intelegere. A va judeca peste ocean costa mult si s-ar putea sa dureze...
musli a scris:

Am inceput sa caut un avocat in SUA. Se pare ca sunt unii avocati care ar lua un caz de genul pe gratis, urmand sa fie platiti din banii castigati la proces, sau prin "settlement".
Eu nu as vrea sa se ajunga pana la proces, dar nici nu vreau sa ii las sa faca bani in continuare.
Sper ca gasesc un avocat de genul, pt. ca ma sperie gandul de a "ma pune" cu o companie de calibrul asta.


Ca sa se sperie ar trebui sa aveti avocat foarte tare si cunoscut in SUA ceea ce cred ca este greu de realizat din motive financiare.
Practic avocatul ii poate speria mai tare decat dreptatea pentru ca dreptatea este relativa...

Avand in vedere faptul ca avocatul pe care il veti putea avea sa va reprezinte nu ii va speria trebuie sa se mearga pe lege.

Daca ei vor intelege ca v-au incalcat niste drepturi va veti intelege amiabil.
Ei au o jurisprudenta bogata in astfel de probleme si isi pot da seama daca ati avea sau nu sanse in caz de proces.
Trebuie insa sa demarati discutiile cu ei.

Ati stabilit care este legea aplicabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata in usa . am nevoie de sfaturi . SpiryMedia SpiryMedia Buna ziua si respect pentru avocati acestei comuntati care ofera mici sfaturi . Sunt implicat intrun process .... aceasta este stirea http://bit.ly/fcTcgL ... (vezi toată discuția)
Probleme, somatii copyright legate de o fotografie pe site-ul meu gmit5 gmit5 Buna ziua, Am urmatoare problema: [b]un avocat din SUA ma someaza prim e-mail sa platesc imense \\\\\\"daune\\\\\\" pentru publicarea \\\\\\"fara ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ... pvstefanes pvstefanes Caut ajutor pentru o problema legata de iesire din indiviziune teren agricol cu 5 mostenitori, dintre care 2 nu vor sa raspunda in nici un fel solicitarii de a ... (vezi toată discuția)