avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Magazin (imens, din SUA) imi foloseste o poza fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Magazin (imens, din SUA) imi foloseste o poza fara acordul meu

Un magazin din SUA foloseste o poza pe care i-am facut-o eu cainelui meu pe unul dintre tricourile lor.
Magazinul e foarte mare, au cateva site-uri in toata lumea, si sute (da, sute) de locatii fizice in SUA si Canada. Deci e o companie foarte mare.

Ce pot face eu? Le-am scris imediat ce am fost atentionat (de cineva care a cumparat tricoul si imi cunoaste cainele), mi-au scris ca au "forward" mesajul departamentului lor legal, dar asta a fost acum 2 zile.

Ar trebui sa consult un avocat? Nu prea imi permit si nu sunt sigur ca as rezolva nici macar scoaterea tricoului din oferta lor.
Multumesc! O sa caut un avocat.
Problema trebuie analizata si sub aspectul dreptului aplicabil.
Trebuie vazut contractul incheiat.
Daca tot contactati avocat sa incerce sa ia legatura cu departamentul lor juridic.
Ei in general evita sa se judece daca isi dau seama ca ar pierde procesul.
La ei pierderea unui proces poate conta mult sub aspect nefavorabil.
In SUA este o alta luma fata de ceea ce este in Europa...
Eu am rezolvat o problema pe care am avut-o cu o firma americana dupa o reclamatie la Better Business Bureau.
Cazul era diferit insa. Eu consumator, firma americana furnizor. Eu am platit, ei tot amanau prestarea serviciului sau returnarea banilor cu diverse scuze aiurea.
Dupa cateva luni de amanari am facut o reclamatie la BBB si in cateva zile am primit banii inapoi.

Studiaza site-ul lor si vezi daca te pot ajuta.

[ link extern ] /

Succes!
Contactati un avocat din USA. Trebuie gasit pe internet firme de avocatura care sa fie interesate de cazul dvs. Scrieti la mai multe. NU DATI BANI. Daca poate fi fructificata greseala celor de la magazin, avocatii USA specializati in asta vor sari pe ocazie, cerand doar comision de succes. Este relativ simplu cazul, iar suma poate fi foarte frumusica, nu ratati ocazia. Va urez succes si neaparat, contactati mai multe firme pe net, nu va descurajati daca nu primiti raspuns de la una. Si maaaare grija ce le scrieti celor de la magazin, sa nu fie interpretat ca o renuntare la drepturi din partea dvs. Mai bine nu mai comunicati cu ei fara avocat.
Multumesc pt. raspuns, dar eu am locuit in SUA o perioada si stiu cine sunt BBB. Intr-adevar, ca si client se pot rezolva probleme minore prin BBB, dar ei sunt doar o firma privata, care "rate"-uie firme. Stiu cazuri in care firme au fost santajate de catre BBB sa isi faca un cont cu ei (~$2000) pt. a le sterge review-urile negative. Din fericire, tot mai multi Americani incep sa realizeze ca BBB este un semi-scam, si si-au mai pierdut din avant in ultimul timp. Dar asta e alta discutie... :)

Alte discuții în legătură

Judecata in usa . am nevoie de sfaturi . SpiryMedia SpiryMedia Buna ziua si respect pentru avocati acestei comuntati care ofera mici sfaturi . Sunt implicat intrun process .... aceasta este stirea http://bit.ly/fcTcgL ... (vezi toată discuția)
Probleme, somatii copyright legate de o fotografie pe site-ul meu gmit5 gmit5 Buna ziua, Am urmatoare problema: [b]un avocat din SUA ma someaza prim e-mail sa platesc imense \\\\\\"daune\\\\\\" pentru publicarea \\\\\\"fara ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ... pvstefanes pvstefanes Caut ajutor pentru o problema legata de iesire din indiviziune teren agricol cu 5 mostenitori, dintre care 2 nu vor sa raspunda in nici un fel solicitarii de a ... (vezi toată discuția)