avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Restituire suma platita sau inlocuire produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Restituire suma platita sau inlocuire produs

Buna ziua,

In urma cu 6-7 luni am achizitionat un laptop de la PC Garage. In prima instanta am avut probleme cu display-ul, fiind trimis in service si consumandu-mi nervii din cauza incompetentei angajatilor (produsul era reparat, ca printr-o minune, fix in a 16-a zi, cand m-am dus la ei si i-am atentionat ca perioada de 15 zile a trecut si ca ma voi intrepta spre institutiile abilitate pentru incalcarea prevederilor legale).

Acum, mai nou, am o alta surpriza (probabil de la placa video): la conectarea unui video proiector am sesizat ca nu pot avea imaginea duplicata (sa fie si pe monitor si pe video proiector), ceea ce este foarte deranjat la prezentari.

As putea solicita inlocuirea produslui cu unul similar (sau pentru o diferenta, cu unul mai bun), iar daca se poate, care ar fi procedura? Sau va trebui sa accept varianta lor, de "carpire" (reparare) a produslui?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:33, 19 Noiembrie 2015
Legea spune ca sunt obligati sa-l aduca la conformitate si doar daca nu reusesc se trece la inlocuirea produsului, cum v-ar conveni dvs.

Incercati totusi sa le propuneti varianta cu achizitionarea altuia mai scump, poate le convine. Daca nu vor nu aveti cum sa-i obligati acum, inainte de a-l retrimite in service.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, săptămâna trecută am trimis la depanero un laptop ... Bulents Bulents Bună seara, săptămâna trecută am trimis la depanero un laptop care ,,bâzâia.,, si se încălzea, pe 13 iunie a ajuns în service laptopul, pe 16 iunie ... (vezi toată discuția)
Laptop stricat de catre cei din service, ce pot face? Costi_0 Costi_0 Buna ziua, am si eu o problema in legatura cu reparatia unui laptop. CONTEXT: Am fost cu acesta la un service autorizat pentru a il repara (Salut IT), l-am ... (vezi toată discuția)
Placa video trimisa a doua oara in service, recuperare bani/inlocuire produs JustinOne JustinOne Buna ziua, In februarie am cumparat o placa video de la pcGarage.ro. Inca de la inceput placa nu a mers cum trebuie, pana in Noiembrie cand a murit, si nu a ... (vezi toată discuția)