avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare legata de notariat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare legata de notariat

1Se poate invoca in fata instantei judecatoresti o afirmatie de genul ca nu ai citit un act pe care l-ai dat notarului si daca se poate fi acceptat de instanta?
2.Se poate invoca ca nu ai stiut ca o sora are prioritate fata de un var la mostenire,ca nu ai stiinte juridice.Mi se pare aberant.Stiu ca exista in drept principiul conform caruia “nimeni nu se poate scuza invocand necunoasterea legilor” ( nemo censetur ignorare legem”).Stiu ca in cazul in care ar fi invocata necunoasterea legilor s-ar ajunge la o stare de instabilitate juridica si haos, fapt pentru care este general admisa prezumtia absoluta a cunoasterii legii.
In baza acestor prezumtii, totii cetatenii trebuie sa cunoasca legile, prezumtia neputand fi rasturnata prin proba contrarie,
Proba concludenta ca a stiut de existenta mea este insasi declaratia dumnealui

3Cum poate invoca un notar public ca nu si-a dat seama de gradul de rudenie cu sora mea care reiesea dintr-o sentinta civila care era un partaj succesoral de care notarul public si-a dat seama ca este partaj succesoral, un partaj succesoral intre sora mea si ultima sotie a tatalui meu, in urma decesului tatalui meu,deci sora consangvina cu mine si de asemenea ca a remarcat numele meu si calitatea de fiica a tatalui meu dintr-o casatorie anterioara?Astept un raspuns cat mai curand.:((Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Salariul minim brut economie 2013 Lizuca12 Lizuca12 Buna seara, Se stie ceva despre salariul minim brut pe economie 2013 s-au inca nu a fost modificat? Multumesc (vezi toată discuția)
Parchetul trebuie sa instiinteze ? ethel ethel Buna seara, Cu respect ma adresez Domniilor Voastre cu urmatoarea intrebare: Procurorul care trimite rezolutia catre partile din dosar, sau partile ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala depusa tardiv ContSters309574 ContSters309574 Plangerea penala depusa tardiv cu 1 (o) zi la prim procuror, mai poate fi solutionata in vreun fel? Cu alte cuvinte daca mi-au fost incalcate mai multe ... (vezi toată discuția)