avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intarziere plata impozite ANAF societate agricola ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intarziere plata impozite ANAF societate agricola peste 30 zile sanctiuni infractiune?!?

Buna ziua!
Care sunt sanctiunile(contraventii, infractiune?!?!:O) daca o societate agricola intarzie plata contributiilor pentru ANAF?(16% pentru venitul din arenda 5.5 sanatate dupa ce a platit arenda oamenilor si 3% venit micro)? peste cateva zile expira termenul de 30 de zile de la scadenta. Va intreb acestea deoarece din pacate ma aflu in aceasta situatie... anul agricol a fost foarte prost... datorii catre furnizori de achitat....avansul de la APIA pe care ma bazam pentru a-mi plati datoriile intarzie sa apara si disponibilul din cont nu acopera toata datoria catre ANAF... una peste ala.. cum este peste tot in agricultura romaneasca.#-o
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii sa pot sta... sau nu :sorry: linistit!
Cel mai recent răspuns: gatanmarius , utilizator 13:23, 20 Noiembrie 2015
Codul de Procedura fiscala prevede ca:
"Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere.
Nivelul dobânzii este de 0,03% pentru fiecare zi de întârziere
Nivelul penalităţii de întârziere este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere
Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor"
conform art. 6 legea 241/2005 "Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă."
din ce am inteles acest articol a fost intre timp declarat neconstitutional.

conform art 219 alin. 1 it. p) a Codului de procedura fiscala "reţinerea şi nevărsarea în totalitate, de către plătitorii obligaţiilor fiscale, a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni"

conform art 219 alin. 2 lit. e) se sanctioneaza "cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 4.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârşirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. n) - r), dacă obligaţiile fiscale sustrase la plată sunt de până la 50.000 lei inclusiv;"

mai detaliat- eu am platit arenda oamenilor si am retinut 16% impozitul si 5.5% sanatatea suma pe care trebuia sa o platesc la ANAF pe 25 octombrie dar disponibilul din cont nu acopera suma... au fost cheltuieli pentru plata facturilor restante, cheluieli pentru infiintarea culturii..



sa inteleg ca daca o sa depasesc 30 de zile de la scadenta o sa suport penalitati, dobanzi + amenda???#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa la declaratia 112 ella1986 ella1986 Buna ziua!! Spuneti-mi va rog daca pot face o rectificativa la declaratia 112 acum (iulie 2014) si sa declar un salariat angajat cu conventie civila in luna ... (vezi toată discuția)
Plata darilor la stat vlamihai vlamihai daca platesc darile la stat ale angajatilor cu intarziere de o luna doua ce se intampla cu mine ca angajator (vezi toată discuția)
Neplata impozitului pe salariu carmen58 carmen58 Din luna Mai pana in luna Decembrie 2007 nu am platit impozitul pe salariu aferent perioadei nici pana astazi .Am platit doar la ITM pentru cartea de munca pe ... (vezi toată discuția)