avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajarea bunurilor din concubinaj? (sanse doar cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajarea bunurilor din concubinaj? (sanse doar cu martori...?)

Am 32 de ani si am trait in concubinaj timp de 6 ani cu un barbat cu care am fost cununata doar religios si am facut nunta festiva. (nu am facut cununia civila)
Pe timpul convietuirii am cumparat 2 imobile din care unul si-a trecut concubinul pe numele lui iar celalalt l-a trecu pe numele surorii lui, eu neavand nici un cuvant de spus.

Din casatoria mea anterioara acestui concubinaj am un copil, iar rudelor concubinului au insistat ca imobilele sa fie trecute pe numele lor pentru a se evita dobandirea in viitor a acestor bunuri pe linie materna (din partea mea) copilului meu din aceasta casatorie.

Intrebare: Ce sanse am sa castig dreptul de creanta sau cota parte in natura din aceste imobile si cum ar trebui sa procedez juridic, in cazul in care el nu va recunoaste ca am adus si eu aportul la dobandirea acestor bunuri in cota de 50% (stiu sigur ca nu va recunoaste).

Precizez ca o parte din banii cu care am achitat aceste bunuri le-am dobandit impreuna din codourile primite de la nunta noastra.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:11, 23 Iulie 2009
daca puteti face dovada contributiei dvs banesti , la achizitionarea imobilului , ( cel al carui proprietar este fostul concubin ) puteti introduce actiun in pretentii .
puteti dace dovada cu acte, inscrisuri ( extrase de conturi, facturi de ex )
daca nu puteti dovedi in nici un fel contributia dvs , n-are rost sa va mai pierdeti timpul prin tribunale , intr-o cauza care ar fii pierduta din start
themis a scris:

Diana Perşa a grăit corect. Aşezat, bănăţeneşte... ca la carte.

:bow:


Am inteles aluzia dle profesor!
Adevarul este ca noi miticii o mai dam pe langa carte !:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi concubinaj Liulica Gina Liulica Gina Dupa un concubinaj de 20 ani (numai cununie religioasa) ce drepturi are sotul supravetuitor? (vezi toată discuția)
Ce se schimbă după cununia civilă? este acceptat concubinajul? alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Întrebarea mea este ce se schimbă după cununia civilă? Este acceptat concubinajul? Trăiesc cu logodnicul meu în concubinaj, iar mie nu îmi ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa concubinaj ContSters97117 ContSters97117 Nu stiu daca problema mea se incadreaza in acest domeniu ,dar incerc totusi sa va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti putea raspunde, sau eventual ... (vezi toată discuția)