avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda articolul 2 legea 61/1991 - mailul ca proba in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda articolul 2 legea 61/1991 - mailul ca proba in instanta

Buna ziua,
am dat o amenda de 100 lei in 48 de ore, am mers pe o strada de 10m pe interzis.
Am platit sa nu pierd timpul dar mi se pare anormal sa platim astfel de amenzi cand politia locala nu isi face treaba si sunt masini parcate pe toate strazile, traficul se blocheza, etc.
Dapa ce am platit le-am dat un MAIL mai urat:
"De ce .... va luati salarile magarilor??
Sa ..... amenda peste ochi si sa .. ... pe justitiarul Gheorghe!"

Acum mi-au dat o amenda de 1000 lei.
Mailul este considerat proba in instanta? Din cate stiu nu este ...


Multumesc,
Cosmin.
Cel mai recent răspuns: Petru Hobincu , Consilier juridic 09:52, 16 Iunie 2016
csmara a scris:

Poti sa scrii 3 linii de cod si sa trimiti mailuri de la ce adresa vrei, unde vrei cu ce mesaj vrei. Asta zic.
Nu stie un expert judecatoresc sa verifice IP :), nici nu stie ce este.
Anyway, nu 1000 lei sunt problema, problema este ca trebuie sa ii platesc unei institutii care nu isi face treaba, vedem toti masini parcate in sector 1 peste tot, pe treceri de pietoni, uneori se blocheaza o bada din doua, alteori se blocheaza strazi si noi facem 1,5 ore de la job pana acasa. Si totusi agentul Caisa scoate casca din dotare si stie sa imparta amenzi.


Si cele "3 linii" de cod de unde le trimiti? Sa stii ca nu exista activitate umana cu trasabilitate mai usoara decat folosirea internetului. De la mesajul final, din IP in IP, se ajunge la device-ul "tau", legitim sau folosit in mod abuziv, iar restul e treaba standard de politie. Probabil ca ai vizionat prea multe thrillere americane in domeniu.
Expertii judecatoresti sunt de regula oameni cu o vasta experienta intr-un domeniu, multi la pensie. Printre ei s-ar putea sa gasesti chiar inventatorul IP-ului. :) Sau crezi ca internetul l-a inventat cumva generatia voastra?
Cat priveste ultima idee sa inteleg ca politia ar trebui sa sanctioneze abaterile in ordinea gravitatii, sa faca o lista si, abia in final, sa ajunga la tine? Adica sa nu pedepseasca niciun "hot de oua" pana ce ultimul "hot de boi" nu ar fi incarcerat?
pentru a se incadra la art.2 din lg.61/91 contraventia trebuie savirsita in public..nu cred ca acel cont de mail e spatiu public...puteti face contestatie la judecatorie...
Din punct de vedere tehnic nu este nici o certitudine ca dumneavoastra ati trimis mail-ul respectiv decat daca v-ati semnat in mail cu nume si prenume. Pentru a se face un trace IP la un end user este nevoie in primul rand de adresa IP care a fost logata pe contul de mail in momentul in care s-a expediat. Conteaza foarte mult ce webmail provider ati folosit (Yahoo, Google sau unul personal). Mi se pare greu de crezut ca asemenea date se pot elibera atat de simplu pentru o cauza atat de banala. Apoi mai este nevoie si localizarea dumneavoastra in reteaua ISP-ului. Daca folositi conexiune de tip PPPoE trebuie demonstrat ca userul a fost conectat din switch-ul din care sunteti tras dumneavoastra pentru a permite localizare dupa ce conexiunea a fost inchisa. Din nou o operatiune relativ anevoioasa si care banuiesc ca necesita un motiv intemeiat. Sa nu mai vorbim proxy-uri.
Pana si inventatorul IP-ului ar realiza ca e prea multa bataie de cap pentru un spam.
Din pacate nu am cunostinte juridice dar din punct de vedere tehnic eu as face contestatie.
Chiar as dori sa mi se dovedeasca acest lucru. Macar ar fi bani meritati.
Numai bine!
O umila observatie ... amenda ai LUAT-O , nu ai DAT-O... e o diferenta, dar daca dezvolt subiectul referitor la diferenta dintre a DA si a LUA ... Referitor la identitatea informatica: IPul e ultima problema ... acesta poate fi alocat dinamic ( adica la fiecare accesare ai alt IP ) si te simti anonim... Problema e MACul placii de retea... poti sa descarci softuri de alterare... unele merg, unele nu ! daca vor te iau din pat cu tot cu laptopul in brate ! ...asa ca proba in instanta ca daca tu esti sau nu tu esti autorul injuraturilor e o chestiune tehnica...
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2015
BraveHeart, utilizator
Expertul judecatoresc apeleaza la providerul de internet ,care are si alte date de identificare chiar daca mesajul vine de pe o cartela prepay .
Arunca echipamentul de pe care ai scris si tot ce tine de el (eventual si televizorul daca e smart) si nu vor putea dovedi cine e autorul - cred ca costa mai mult mult decat amenda ... .

Alte discuții în legătură

Probleme legate de parcare ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua.... Locuiesc in sectorul 6 la curte. Doresc sa stiu si eu ce lege.... sau ce act obliga un sofer sa nu parcheze masina in fata portilor proprietatii ... (vezi toată discuția)
Invitaţie poliţia locală parlucian parlucian Bună. Fratele meu a primit o invitaţie de a se prezenta la sediul Poliţiei Locale din oraşul nostru, Arad, în legatură cu o ... (vezi toată discuția)
Amenda stupida pentru parcare! eek_alex eek_alex Buna seara! Va salut cu respect pe toti si va rog foarte mult sa ma ajutati cu cat mai multe informatii la rezolvarea problemei mele! In seara de ... (vezi toată discuția)