asociatia noastra a angajat o societate pt administrare si contabilitate,As dori sa stiu daca chitantele primite pt plata ch de intretinere nu trebuie sa poarte antetul asociatiei si stampila asociatiei.Art.22(8)
Se pot emite chitante de catre firma,fara nici o legatura cudatele asociatiei,dar cu datele firmei? Asociatia nu are un control asupra emiterii acestor chitante
Chitantele primite pentru plata intretinerii trebuie obligatoriu sa poarte antetul asociatiei precum si stampila acesteia; altfel sar putea sa va treziti peste un timp figurand ca rau platnic, sau mai rau prin instante. Exista astfel de situatii ! In atare conditii este ca si cum ati vrea sa platiti lumina si de fapt banii incasati sant pentru gaze...Fiti vigilent si ceea ce eu v-as sugera este sa luati masuri urgente, pentru ca mai tarziu sa nu :((
daca incasarile se fac de o firma...se mai respecta prevederile art 22.(8).... Pentru încasările în numerar, asociaţia de proprietari are obligaţia să emită chitanţe care vor cuprinde obligatoriu următoarele date: numărul de ordine, în baza unei serii, care identifică chitanţa în mod unic; data emiterii facturii; denumirea/numele, adresa şi codul de înregistrare fiscală ale asociaţiei de proprietari pentru care se emite chitanţa. !
Legea 230/2007 art.35 spune ca asociatia de proprietari poate angaja fie persoana fizica, fie persoana juridica specializata. Indiferent ca este persoana fizica sau juridica are obligatiile prevazute de art.36 din Lg.230/2007. Deci persoana este angajata asociatiei si nu invers. Art.22 (8) din Normele metodologice la Lg.230/2007 spune ca asociatia de proprietari pentru incasarile in numerar are obligatia sa emita chitante care vor cuprinde obligatoriu numarul de ordine, in baza unei serii, care identifica chitanta in mod unic, denumirea/numele, adresa si codul fiscal ale asociatiei de proprietari. . Societatea pe care ati angajat-o nu cunoaste acest lucru? Chiar daca este persoana juridica, trebuie sa fiti foarte atenti, acolo lucreaza tot persoane fizice.
Tocmai asta nu inteleg.Societatea respectiva ,angajata cu comision,elibereaza chitantele cu antetul firmei,dar foloseste facturi cu antetul asociatiei.
Poate exista un contract de incasare numerar intre asociatie si firma - ea incaseaza si ulterior vireaza asociatiei. Nu stiu daca acest lucru este posibil - un contabil poate lamuri situatia asta.