Am fost instiintat ca noul orar dupa care o sa lucrez va fi 15.00 - 22.30 insemnand 7.5 ore pe zi iar in contract spune ca orarul este de 8, mi-au mai spus ca daca doresc sa recuperez cele 2.5 ore pentru a avea 40 saptamanal trebuie sa vin sambata si sa lucrez 4 ore caci daca nu voi lua mai putini, as dori sa stiu daca este legal ceea ce face firma in ceea ce priveste modificarea orarului de munca.
Orice modificare la c.i.m. se face prin incheierea unor acte aditionale, exceptand situatiile prevazute de lege. Orarul de muncă nu poate fi modificat unilateral de angajator dacă în contractul individual de muncă sunt cuprinse dispoziţii exprese privitoare la orarul de muncă.
modificare programului dvs de munca nu se poate face unilateral, iar mucrul sambata ar insemna ore suplimenatre pe care ar trebui sa vi le plateasac dublu.
Daca nu ati emnat act aditional privind aceste modificari si nu rezolvati amiabil, puteti face sesizare la ITM, poate nu o sa-i convina angajatorului sa plateasaca cateva amenzi.
iar lucrul sambata ar insemna ore suplimenatre pe care ar trebui sa vi le plateasac dublu.
Daca veti lucra si sambata veti avea dreptul, pe langa plata orelor suplimentare rezultate si la plata a inca unui spor (pentru ore lucrate sambata si duminica)
Ore noapte
mnd
Buna ziua,
Inca o problema :sorry:, daca durata programului de noapte este de 8 ore, angajatorul este obligat sa acorde un spor de 25% din salariul de baza, ... (vezi toată discuția)
Salarizare
vasianp
Va prezint urmatorul caz:
Lucrez in serviciul furnizare energie electrica,program normal de 8 ore de luni pana vineri.Sambata si duminica servici de tura in 8 ... (vezi toată discuția)