avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... incheierea casatoriei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

incheierea casatoriei

Buna ziua
Am nevoie de anumite informatii in legatura cu incheierea casatoriei,
eu-vaduv cu domiciliul pe cartea de identitate in petrila jud hunedoara
ea-divortata cu domiciliul in buzau jud buzau
care sunt actele de care avem nevoie si daca se poate incheia casatoria in orasul petrila (unde am eu domiciuliul) si in ce conditii (ma refer daca este nevoie ca viitoarea sotie sa aiba viza de flotant sau nu)
Cel mai recent răspuns: eugen2002 , utilizator 17:45, 14 Februarie 2016
Buna ziua,
DA, va puteti casatori in Petrila fara ca viitoarea sotie sa aiba domiciliul acolo sau viza de flotant.
1. Declaraţia de căsătorie, conform anexei nr. 23 din Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, aprobată prin H.G.R. nr. 64/2011, se face personal de către viitorii soţi, în scris, la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, la primăria competentă, În declaraţia de căsătorie, viitorii soţi vor arăta că nu există niciun impediment legal la căsătorie şi vor menţiona numele de familie pe care îl vor purta în timpul căsătoriei, precum şi regimul matrimonial ales.
2. Documentul cu care se face dovada identităţii, în original şi în copie.
3. Certificatul de naştere, în original şi în copie.
4. Certificatul medical privind starea sănătăţii, întocmit pe formular-tip, care trebuie să poarte numărul de înregistrare, data certă, sigiliul/ştampila unităţii sanitare, semnătura şi parafa medicului; certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători.
5. sentinţa de divorţ rămasă definitivă şi irevocabilă;
6. certificatul de deces al fostului soţ.
Casa de piatra!
adeverinta medicala se poate obtine de la oricare medic sau trebuie obtinuta strict de la medicul de familie al fiecaruia ?
Daca va da medicul dvs. certificatul medical prenuptial si pentru sotie este foarte bine. Sa nu uitati ca trebuie sa achitati si niste taxe. Fiecare primarie are taxele ei de foto, video, zile nelucratoare, etc Daca aveti copilasi cu varsta mai mica de 18 ani aveti nevoie de certif.de nastere ale acestora pentru a fi inscrisi in livretul de familie. Declaratia de casatorie o depuneti inainte cu 10 zile calendaristice de data stabilita de dvs. ca fiind data casatoriei. Trebuie sa fiti ambii prezenti in fata ofiterului de stare civila atat la depunerea actelor cat si la oficierea casatoriei. La casatorie trebuie sa aveti 2 martori cu buletinele. Casa de piatra!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
va multumesc tuturor pt informatii,foarte utile
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
eugen2002, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Danielle313 Danielle313 Daca imi fac viza de flotant pentru jud. Constanta, pot sa depun actele si sa ma casatoresc in Constanta, desi am domiciliul in jud. Tulcea?? De ce acte ... (vezi toată discuția)
Cununie civila cu viza de flotant in mun. bucuresti Edeea Edeea Buna ziua! In situatia in care domiciuliul din C.I. se afla in jud. Neamt, iar resedinta stabilita prin viza de flotant se afla in mun. Bucuresti, pot sa ma ... (vezi toată discuția)
Acte stare civila casatorie cu un cetatean strain ContSters260765 ContSters260765 Buna ziua poate sa-mi spuna cineva ce acte trebuie ca sa ma casatoresc in Brsaov cu un cetatean strain si cit timp trebuie ca sa fac aceste acte?timpul care il ... (vezi toată discuția)