avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Control curte conturi
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Control curte conturi

Buna ziua .La un serviciu public de tratare distributie apa potabila ,SRL cu capital al COMUNEI 100% Curtea de Conturi in urma auditului gaseste ca in contractele comerciale incheiate in anii 2012 -2014 intre populatie si persoane juridice si serviciul de distributie desii erau prevazute penalitati de intarziere la plata, acestea nu au fost facturate si deci neincasate devenind venituri neincasate(nu prejudiciu) .In Buget ele nu erau prevazute ,bugetul fiind aprobat de catre Consiliul Local ca AGA al SRL ului iar in anii trecuti exercitiul bugetar fiind aprobat de asemenea de catre Consiliul Local(AGA).Curtea va impune facturarea si recuperarea acestora intr-un timp de....Intrebari:
-e corecta ingerinta curtii intr-un act comercial care stipuleaza penalitatea la capitolul drepturi furnizor si nu la obligatii?Nu este o ingerinta in actul managerial datoria fiind platita de client dar mai tarziu?Clientul nefiind de rea credinta dar avand oarece dificultati?
-daca clientul nu va vrea sa plateasca evident ca va fii chemat in judecata factura fiind executorie dar si pe penalitati din 2012 care sunt prescrise?
-fiind prescrise le va platii administratorul si contabila?Ne facturarea in timp util si evident prescrierea din culpa a
acestora e fapta penala?
-cu acordul AGA (consilul local)se pot trece pe costuri?
MULTUMESC!

Alte discuții în legătură

Creante ce pot fi trecute pe pierdere bobcat27ad bobcat27ad Ce tip de document este necesar pt a putea fi trecute pe pierdere creantele ce nu mai pot fi recuperate? Referat intocmit de jurist este suficient? Ce anume ... (vezi toată discuția)
Creante si furnizori iulia53 iulia53 AM preluat de curind o societate,dar am mici problem cu soldurile la 411 si 401 din Balanta.Situatia este urmataorea:-LA ct.411 am citva clienti neincasati din ... (vezi toată discuția)
Model pv aga sau decizie adm(prescriere) lenuivan lenuivan va rog frumos sa ma jutati cu un model de pv AGA ptr PRESCRIERE furnizori si clienti, am in contab clienti si furniz din 2002 si vreau sa-i prescriu(asociatul ... (vezi toată discuția)