Buna ziua! Va expun in cateva cuvinte problema mea: sunt PFA iar domeniul meu de activitate este de traduceri autorizate; in anul 2009 am primit o decizie de impunere emisa evident in urma declaratiilor mele de venit realizat pe anul anterior. Suma mentionata ca fiind de platit mi s-a parut prea mare si nu am platit-o, era cam de 1400 lei. Am continuat sa platesc in anii urmatori tot ceea ce a fost de platit, dar aceea a ramas neplatita pentru ca nici macar nu m-a mai somat cineva si am si uitat de ea. Anul acesta mergand la fisc pentru ca aveam ceva de recuperat, am fost informata ca am si o datorie mai veche, de vreo 3000 lei, adica suma de 1400lei din 2009 la care s-au adaugat penalizari. Intrebarea mea este daca mai pot face ceva sa nu platesc aceste penalizari??? Mentionez ca din cei 3000 lei, 1000 lei o am eu de recuperat, deci ar ramane vreo 2000lei care de fapt sunt penalizarile, pentru ca restul s-a compensat daca eu nu am recuperat pierderile fiscale acumulate in anii care au urmat dupa 2009.