avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Penalizari intarziere ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Penalizari intarziere ANAF

Buna ziua! Va expun in cateva cuvinte problema mea: sunt PFA iar domeniul meu de activitate este de traduceri autorizate; in anul 2009 am primit o decizie de impunere emisa evident in urma declaratiilor mele de venit realizat pe anul anterior. Suma mentionata ca fiind de platit mi s-a parut prea mare si nu am platit-o, era cam de 1400 lei. Am continuat sa platesc in anii urmatori tot ceea ce a fost de platit, dar aceea a ramas neplatita pentru ca nici macar nu m-a mai somat cineva si am si uitat de ea. Anul acesta mergand la fisc pentru ca aveam ceva de recuperat, am fost informata ca am si o datorie mai veche, de vreo 3000 lei, adica suma de 1400lei din 2009 la care s-au adaugat penalizari. Intrebarea mea este daca mai pot face ceva sa nu platesc aceste penalizari??? Mentionez ca din cei 3000 lei, 1000 lei o am eu de recuperat, deci ar ramane vreo 2000lei care de fapt sunt penalizarile, pentru ca restul s-a compensat daca eu nu am recuperat pierderile fiscale acumulate in anii care au urmat dupa 2009.
Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 14:58, 3 Decembrie 2015
Trebuia sa platiti impozitul la data la care ati avut profit. Pierderile fiscale se recupereaza din profitul viitor. Ca urmare, trebuie sa platiti.
puteti beneficia de prevederile OG 44/2015 privind acordarea unor facilitati fiscale.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pierdere anul precedent ContSters138151 ContSters138151 Ma poate ajuta si pe mine cineva cu modul de calcul pt recuperarea pierderii din anul precedent?? multumesc (vezi toată discuția)
Pierdere de recuperat ? cicinic cicinic Am urmatoarea situatie:2007-pierdere=1.200.000; 2008-pierdere=300.000;2009-profit =300.000;2010(1)-profit ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit profit recuperare pierdere fiscala contawest contawest Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie sa ma indrumati daca am inteles si am completat corect declaratia 101 La 31.12.2013 An 2008 pierdere fiscala ... (vezi toată discuția)