Am fost prins la volan fara permis ....Pedeapsa pe care am primito a fost 9 luni art 335 si art 336 3 luni rezultand un an care mi sa anulat si mi a dat 2 ani cu supraveghere ....Intrebarea mea este cand pot sa imi fac si eu reabilitarea dupa cat timp cati ani ?
Cererea de reabilitare se depune fie la instanta care a solutionat cauza in prima instanta, fie la instanta de acelasi grad in a carei raza teritoriala isi are domiciliul persoana care doreste sa obtina reabilitarea. In practia, desi legea da dreptul de a alege intre cele doua instante, s-a aratat ca este mai eficienta introducerea cererii la instanta care a judecat cauza in fond si care are in arhiva toate datele cazului, inclusiv cele privind executarea pedepsei.
Care este continutul cererii de reabilitare
-numele si adresa condamnatului sau a persoanei care o face in numele sau (cand acesta a decedat);
–precizarea condamnarii pentru care se face reabilitarea, precum si a faptei pentru care s-a pronuntat condamnarea;
–localitatile unde a locuit condamnatul, locurile de munca avute in intervalul scurs de la executarea pedepsei pana la formularea cererii;
–temeiurile cererii;
–indicatii utile pentru identificarea dosarului si orice alte date pentru solutionarea cererii.
La cererea astfel intocmita se vor anexa actele care dovedesc ca sunt indeplinite anumite conditii.