Am fost judecat,condamnat pentru furt in anul 2011 fapta savarsita in minorat,executarea pedepsei in minorat. Acum am cazier ...si acum numa prea pot angaja pentru ca fostii detinuti sunt rebuturile socitaii...acum am 21 de ani din acest motiv ca am cazier nu ma pot angaja intrebarea este ce fac oamenii afra servici din ce traiesc unde este reabilitarea si in ce consta aceasta,unde este ajutorul societatii unde imi este reintregrarea?
Stim sa aruncam cu pietre in Condamnati insa de prea putine ori ne intrebam de ce am ajunsa sa furam..tilharim. Nu spun ca nu imi pare rau ca am furat insa nu am furat miliarde am furat doar niste dulciuri,mancare si tigari. Cu ce ma ajuta pe mine societatea sa imi refac viata sociala,care imi sunt drepturile mele si cui,si unde ma pot adresa. Sunt multi oameni care atunci cand pierd o zi degeaba spun " ba baga...am pierdut o zi din viata mea degeaba" poate nu se gandeste nimeni cum este sa stai sa vezi printre gratiile cum iti trec zilele si anii vieti degeaba doar pentru o gresala doar pentru ca nu ai avut norocul sa ai copilarie,si o famile care sa te invete,care sa te iubeasca si sa te ocroteasca.
Puteti depune o cerere de reabilitare la instanta.
Conform Art. 166 cod penal - Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
c) 7 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani sau în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă, comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii;
d) 10 ani, în cazul condamnării la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, considerată executată ca urmare a graţierii, a împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei sau a liberării condiţionate.
Cererea de reabilitare se depune fie la instanta care a solutionat cauza in prima instanta, fie la instanta de acelasi grad in a carei raza teritoriala isi are domiciliul persoana care doreste sa obtina reabilitarea. In practia, desi legea da dreptul de a alege intre cele doua instante, s-a aratat ca este mai eficienta introducerea cererii la instanta care a judecat cauza in fond si care are in arhiva toate datele cazului, inclusiv cele privind executarea pedepsei.
Principalul efect al reabilitarii este redobandirea drepturilor cetatenesti care au fost interzise condamnatului prin hotararea de condamnare. Vor inceta de asemenea, decaderile, interdictiile si incapacitatile care rezulta din condamnare, scopul urmarit de lege prin introducerea acestei institutii fiind reintegrarea sociala completa a fostului infractor. Inscrierea in cazierul judiciar va fi stearsa ca urmare a acordarii reabilitarii, iar condamnarea respectiva nu mai poate atrage retinerea starii de recidiva si nici nu mai poate impiedica aplicarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in cazul comiterii unei noi infractiuni.
Cazier judiciar
Sebi1970
Buna seara. Am fost condamnat la mai multe pedepse cu executare in 1999. Dupa contopire am ramas la 7 ani. Din anul 2006 si pana in 2010 am executat 4 ani. ... (vezi toată discuția)