avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier judiciar

Buna seara. Am fost condamnat la mai multe pedepse cu executare in 1999. Dupa contopire am ramas la 7 ani. Din anul 2006 si pana in 2010 am executat 4 ani. M-am eliberat conditionat in martie 2010. As vrea sa stiu daca eu pot cere realibilitarea in asa fel incat sa am un cazier curat. Astept cu nerabdare un raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sebi1970 , utilizator 19:46, 14 Decembrie 2017
Conform Art. 166 noul cod penal, este reglementata institutia Reabilitarii judecătoresti. Astfel,
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
c) 7 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani sau în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă, comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii;
d) 10 ani, în cazul condamnării la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, considerată executată ca urmare a graţierii, a împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei sau a liberării condiţionate.
Multumesc pentru raspuns. In cazul meu sunt 5 ani. Dar...5 ani dupa eliberarea conditionata sau 5 ani dupa cei 7 ani de condamnare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In privinta reabilitarii judecatoresti, pedeapsa cu inchisoarea ... astridamel astridamel in privinta reabilitarii judecatoresti, pedeapsa cu inchisoarea se considera a fi executata de la eliberarea conditionata sau de la momentul cand se termina , ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca- competenta/termen duicaflorian duicaflorian buna ziuoa unde pot face reabilitarea dupa 17 ani de puscarie sant liber din anu 2004 (vezi toată discuția)
Perioada de încărcare Cătălin000...1 Cătălin000...1 Am executat o pedeapsă cu închisoarea de 8 ani și 6 luni. M-am eliberat de 2 ani. Ce se întâmplă dacă am săvârșit o faptă de furt. Mulțumesc (vezi toată discuția)