avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Optiuni incetare activitate PFA cu inventar
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Optiuni incetare activitate PFA cu inventar

Detin un PFA din 2012. Norma fixa, platitor de TVA.
Date fiind modificarile fiscale anuntate pentru la anul, doresc sa imi continui activitatea prin deschiderea unui SRL.
Serviciile oferite sunt de productie si postproductie cinematografica; prin urmare, am achizitionat mult echipament IT si aparatura specifica, la preturi destul de mari. Deci marea mea grija o reprezinta acest inventar.

Optiunile mele sunt cedarea bunurilor catre persoana mea fizica sau catre noul SRL. Ce ma sfatuiti?
Procedura aleasa se poate baza pe un calcul concret al sumelor neamortizate? Sau definesc eu un pret? Sau se evalueaza de cineva sau pe niste criterii?
Este o optiune suspendarea activitatii pana cand trece perioada de amortizare pentru toate bunurile?

Orice sfat legat de situatia mea este binevenit. Cunstintele mele fiscale / juridice scartaie foarte :)

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
razvan_dt, utilizator

Alte discuții în legătură

Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Incadrare mijloace fixe johnny8 johnny8 Buna seara, am nevoie sa incadrez urmatoarele bunuri ce vor fi achizitionate la mijloace fixe doar ca nu am gasit exact unde..Nu stiu exact unde sa la incadrez ... (vezi toată discuția)
Casarea unui mijloc fix neamortizat integral francesk77 francesk77 In cazul un mijloc fix (schela metalica) cu valoarea de inventar de 90000 lei, valoare amortizata in suma 45000 lei, la care s-a constatat un grad avansat de ... (vezi toată discuția)