avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incadrare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incadrare mijloace fixe

Buna seara, am nevoie sa incadrez urmatoarele bunuri ce vor fi achizitionate la mijloace fixe doar ca nu am gasit exact unde..Nu stiu exact unde sa la incadrez la mijloace fixe sau obiecte de inventar

Scari si platforme de lucru
Aspiratoare profesionale de curatenie
Carucioare de curatenie
Kit spalare geamuri
Costume de protectie, salopete, combinezoane, incaltaminte de protectie.
Echipamente IT( pc, laptop, router, videoproiector) + licente aferente acestora.
Consumabile birou in valoare de peste 2500 ROn
Mobilier birou - biblioteca, scaune, birouri

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:21, 31 Mai 2017
Mijloace fixe daca le detineti pe o perioadă mai mare de un an. Cf. Ordin 1802/2014:

4.4.1. Reguli de evaluare de bază
138. - Activele imobilizate sunt active generatoare de beneficii economice viitoare şi deţinute pe o perioadă mai mare de un an. Ele trebuie evaluate la costul de achiziţie sau la costul de producţie, cu respectarea prevederilor prezentei subsecţiuni.

Ordinul 1802 nu face vreo referire la o valoare cand vorbeste de active imobilizate, doar Codul Fiscal cand se refera la amortizarea fiscala. Deci contabil este mijloc fix si un aspirator de 100 lei daca genereaza beneficii economice viitoare şi este deţinut pe o perioadă mai mare de un an.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinvestirea a 50% din profit in cazul unei societati de tip srl d Danielabiris77@yahoo.com Danielabiris77@yahoo.com Anul trecut am infiintat o societate de tip SRL -D Conform ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării ... (vezi toată discuția)
Normativ acordare echipament de lucru Cristinabv Cristinabv Va rog sa-mi spuneti niste acte normative care sa ma ajute sa intocmesc un [b]normativ pentru acordarea echipamentului de lucru [/b]personalului incadrat ca si ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila reparatie mijloc fix camila2013 camila2013 In cadrul unui mijloc fix (ex masina cusut) se inlocuieste o piesa din cauza careia utilajul respectiv nu mai functiona. Cum se inregistrea in contabilitate ... (vezi toată discuția)