Buna ziua, vă rog mult sa mă ajutati cu raspunsul la urmatoarea problemă. Am avut CIM de mai mulţi ani, care a incetat in cursul lunii noiembrie. Acum am doar un contract pe drepturi de autor, pentru care, până în prezent, nu plăream nici CAS şi nici CASS (deoarece aveam la alta firma CIM). Vă rog mult să-mi spuneţi ce trebuie să fac astfel încât să fiu asigurat în continuare la sănătate şi să meargă în continuare, vechimea. Ştiu că acum trebuie să mi se reţină, la sursă, CAS şi CASS. Precizez că angajatorul nu plăteşte nimic pentru acest contract pe drepturi de autor, care este în sumă brută de 1.500 lei. Aşadar, sumele pe care ar urma să le achit sunt doar de 126 lei CAS şi 82 lei CASS). Trebuie să mai achit ceva în plus, să fac un contract suplimentar cu Casa de Pensii sau cu cea de Sănătate? Iar acest contract pe drepturi de autor (pe care îl am de 5 ani) trebuie să-l înregistrez undeva acum, în noua situaţie, când reprezintă singura sursă de venit? Vă mulţumesc mult şi vă rog din suflet să mă ajutaţi, am 50 de ani, am probleme grave de sănătate şi nu îmi permit să fac vreo greşeală şi să mă trezesc că nu sunt asigurat sau că nu mi-a mers stagiul de cotizare. Mulţumesc foarte mult
Va mulţumesc mult. În acest moment sunt în perioada de preaviz. Am întrebat la Personal şi mi s-a spus că 2 decembrie va fi trecută ca dată de încetare a CIM. Pe înştiinţarea de preaviz pe care am primit-o la începutul acestei luni scrie că se desfiinţează postul ca urmare a restructurării societăţii (nu scrie articolul, dar va fi unul în baza căruia am dreptul la şomaj).
V-aţi înregistrat pe site cu două conturi, VictorDobre şi VictorDobr, acţiune interzisă de regulamentul de postare. Vă rog ca până mâine să vă ştergeţi unul dintre cele două conturi. În caz contrar, vă aplic avertisment.
Carte de munca
crina-anto
buna, prietenul meu este plecat in afara si vrea sa isi faca carte de munca in romania...ar putea sa isi plateasca asigurarea sau ce trebuie sa plateasca la ... (vezi toată discuția)
Asigurari
AniOevet
Buna ziua,as dori sa incep sa-mi platesc asigurarile sociale deoarece nu lucrez nicaieri.Imi puteti spune locuind in sectorul 6 de unde incep cu documentatia ... (vezi toată discuția)
Plata contributie
dutuolivia
Buna seara
cum fac sa platesc contributia la sanatate si ce acte trebuie sa intocmesc .si vechimea in cartea de munca cu fac ? Cat platesc total ?
Astept ... (vezi toată discuția)