avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului

Studenta la facultate de stat, bursiera, in varsta de 24 de ani, parinti divortati, tatal recasatorit cu un copil minor iar mama, care mai are un copil in varsta de 15 ani a dat-o afara din casa.
Sunt matusa din partea tatalui. Vreau sa o ajut. Cum pot sa o fac, dat fiind faptul ca pe cartea de identitate nepoata mea are domiciliul la mama, insa aceasta din urma desi i-a restituit cheia de la casa nu-i permite sa foloseasca utilitatile si nici sa se atinga de mancarea din frigider?!
Incredibil este sa ai un copil bun, student la medicina, si tu mama si tu tata sa nu-l intretii. Medicina nu e facultate de suruburi si bune maniere, nu poti ingheta anul! Aici ma refer la faptul ca nu-l poti ingheta din pct de v al studiilor, nu legal. Sunt stagii in spitale, care au legatura intre ele si pe care nu le poti ingheta si apoi relua. De aceea medicina e singura fac care nu se poate face nici la distanta, nici la ff.
Parintii ii datoreaza intretinere pana la 26 de ani daca e la studii la zi! sa-i dea in judecata.
Incercati sa faceti un text standard pentru o solicitare pe care sa o adresati catorva ong-uri, firme private, indeosebi cu profil medical, fundatii etc. Atasati o copie dupa foaia matricola a fetei care banuiesc ca e o studenta excelenta daca are bursa.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
Liliana Gradinaru, Avocat
Doamna, poate cere intretinere daca nu i se acorda si daca nu are venit. Or in cazul de fata i se acorda intretinere prin asigurarea locuintei si are venit, anume bursa de studii.

Va sterg preconceptia din final aratata raportat la o institutie de stat. Multumesc.
Bursa de studii este rezultatul propriilor merite, o recunoastere academica, nu un salariu.
Intretinere de la parinti nu primeste, desi i se datoreaza!
Asa-zisele preconceptii sunt izvorate din experienta cat si din cazurile pe care le regasiti cu usurinta pe net, despre aceste specimene.
Institutiile statului sunt platite de noi! Acest lucru nu le scuteste de critici, ci din contra le plaseaza in slujba noastra, iar noua ne confera dreptul de a ne exprima nemultumirea!
VulcuSimona a scris:

Sunt matusa din partea tatalui. Vreau sa o ajut. Cum pot sa o fac, dat fiind faptul ca pe cartea de identitate nepoata mea are domiciliul la mama...

Puteţi să o ajutaţi cum credeţi dvs. de cuviinţă. Nu vă împiedica nimic din ceea ce stă scris pe cartea de identitate a nepoatei dvs. La 24 de ani este majora.
Chiar mă întreb ce aţi căutat pe la protecţia copilului. Nu mai este copil.
Dacă doriţi şi doreşte să locuiască la dvs. (ca asta îmi pare că scrie ...printre rândurile a ceea ce aţi scris) sunteţi ...libere!
@proastasatului

Toate mesajele care s-au sters in acest topic incalcau Regulamentul de postare.

Daca aveti probleme concrete cu vreuna din institutiile statului le puteti expune oricand. Altfel, va rog incetati cu generalizarile. Aveti nenumarate mesaje sterse sau editate din acest motiv. Nu mai ignorati atentionarile si avertismentele moderatorilor pentru ca ne obligati sa luam masuri care nu ne fac nicio placere.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei sau probleme juridice de familie ionutpep ionutpep Bună ziua. Am doi copii cu fosta soție, o fată de 12 ani care locuiește cu ea și o fată de 18 ani care locuiește cu mine, tutela fiind comună. Fata cea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati! dut... dut... Buna ziua, Sunt un tanar de 18 ani, am fost dat afara din casa si momentan stau la matusa mea. Mentionez ca sunt in clasa a 12-a si pe langa faptul ca am in ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintilor asupra copilului major in facultate Ady22 Ady22 Parintii mei sunt divortati, si eu stau cu tata. Tata ameninta ca ma da afara din casa si ca nu mai imi da bani de mancare (dat fiind ca noi mancam separat si ... (vezi toată discuția)