avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta favorizarea infractorului si tainuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta favorizarea infractorului si tainuire

Buna ziua! Prietenul meu este judecat alaturi de alte persoane pt favorizarea infractorului si tainuire.El nu a mai avut condamnari, este curat. La proces a mers pe recunoastere,a fost intrebat daca accepta munca in folosul comunitatii, a raspuns la toate intrebarile judecatorului sincer. Judecatorul a spus ca o sa fie judecat in forma simplificata! Astazi a fost un nou termen si procurorul a cerut pedeapsa cu executare. Peste 2 zile este pronuntarea. Avocatul spune ca o sa fie bine.Ce parere aveti? Poate primi o pedeapsa cu executare?
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 14:37, 23 Noiembrie 2015
Buna ziua! Pentru savarsirea infractiunii de favorizare a faptuitorului, pedeapsa este inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda, iar pentru savarsirea faptei de tainuire pedepsa este tot inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda. Fiind vorba de procedura simplificata, limitele de pedeapsa se vor reduce cu 1/3, se va aplica concursul de infractiuni, astfel ca prietenul dvs. va primi o pedeapsa principala la care se va adauga un spor de 1/3 din cealalta pedeapsa. Instanta de judecata va aprecia cu privire la modalitatea de executare a pedepsei, respectiv daca va dispune executarea acesteia in regim de detentie sau va dispune o alta modalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Favorizarea infractorului ....sfat va rog raulbalaur raulbalaur As dori sa stiu daca pot raspunde penal daca ascund o persoana care are un mandat de arestare .Precizez ca persoana respectiva este o ruda apropiata un ... (vezi toată discuția)
Injurii si amenintari adrianionica adrianionica fostul meu prietenul meu a fost condamnat cu suspendare 3 cu 5 ani pentru talharie.acum ma tot ameninta cu bataia si vorbe urate.daca eu ma duc sa depun ... (vezi toată discuția)
Furt de la locul de munca dercos dercos am furat de la firma unde lucrez niste bunuri in valoare de 10000 ron,inca nu sunt siguri cine a furat dar ne ancheteaza pe toti,la politie nu am fost chemati ... (vezi toată discuția)