avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... schimbare destinatie imobil
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

schimbare destinatie imobil

am decis sa ne deschidem o cafenea , neavand eperienta cu asa ceva... ne-am impotmolit la schimbarea destinatie(inchiriind o casa locuibila), si acum stagnam cu mica viitoare afacere din cauza asteptarii pe la urbanism. ce ar trebui sa facem pentru a urgenta cumva primirea raspunsului de la primarie ? in ideea ca asta ne retine in a solicita autorizatia de functionare! astept cu nerebdare solutii, daca exista! va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 11:17, 5 Februarie 2016
Nu trebuie decat sa asteptati, 30 de zile. Aveti grija ca nu se face domiciliul la o adresă care în contractual de vânzare-cumpărare figurează ca fiind spațiu comercial. Deci daca va expira buletinul...va trebui sa va schimbati si adresa.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
Daca am inteles bine din noul Cod fiscal intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016, nu mai este necesara sau obligatorie (?) schimbarea destinatiei imobilului din locuinta in spatiu comercial. Oricum aceasta procedura era inainte in sarcina proprietarului, nu a chiriasului. Si acum, la fel, destinatia de cladire nerezidentiala (adica folosita pentru activiatate economica) se DECLARA de catre proprietarul imobilului pe care l-ati inchiriat, in declaratia tip ITL001 de la Taxe si impozite. Sper ca am inteles bine...Nu stiu ce au inteles primariile!

Aceasta declaratie de impozitare (fiscala) pentru cladire nerezidentiala trebuie depusa de proprietarul imobilului pana la 31 martie, impreuna cu contractul de inchiriere pe care l-ati incheiat, eventual si alte documente (in functie de primarie".

Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
dariad, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Majorare taxe locale 2016 - locuinta taxata ca sediu firma datorita autorizatiei de constructie costel20 costel20 buna ziua,detin un imobil construit in 2008 P+M,construit in baza unei autorizatii de constructii eliberata de primarie pentru constructie sediu ... (vezi toată discuția)
Declarare spațiu mixt. Michi85 Michi85 Bună seara. Am o clădireP+D. 120mp demisol si 120mp parter.spatiul demisol nu a fost niciodată inchiriat. A fost folosit ca magazie de depozitare pentru ... (vezi toată discuția)