avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare vechime in specialitate anterior obtinerii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare vechime in specialitate anterior obtinerii diplomei de licenta

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare:

Am fost angajata, in cadrul aceleiasi institutii bancare, in posturi care prevedeau studii superioare, respectiv: ofiter de cont principal [241230 - Ofiter bancar (credite, marketing, produse si servicii bancare) - Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)] si administrator credite [241215 - Administrator credite - Nivelul de instruire: 4 (studii superioare), anterior finalizarii studiilor universitare de licenta] ( in timpul facultatii, cursuri de zi, durata 4 ani).

Va rog sa imi spuneti daca exista o prevedere sau o modalitate legala prin care as putea obtine dreptul de a mi se considera vechimea in studii si pentru aceasta perioada.

Perioadele la care fac referire sunt:

- studii universitare finalizate cu diploma de licenta, cursuri de zi: 2002 - 2006,
- ofiter de cont principal: 01.08.2002 - 01.04.2005,
- administrator credite: 01.05.2005 - 31.12.2007.

Va multumesc anticipat,

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 25 Iunie 2019
Nu are cum sa vi se calculeze vechimea in specialitatea , anterior obtinerii diplomei de licenta.

Pentru perioadele naterioare nu vi s-a solicita diploma de licenta sau adeverinta care atesta absolvirea studiilor respective?
Va multumesc pentru raspuns, dar asa cum am precizat, am fost angajata pe acele posturi in timpul facultatii (conform si inregistrarii la momentul respectiv in Cartea de munca). De aceea tot incerc sa imi fac dreptate, daca tot am muncit atata, Pierd foarte mult din aceasta cauza, intervenind intre timp si o demisie, astfel incat, in acest moment nu pot aplica decat pe Economist I, si nu IA.

Va multumesc inca o data,
Cu stima,
Vechimea in specialitatea studiilor se ia in considerare numai daca pentru postul ocupat erau necesare studii superioare.
Avand in vedere natura postului in care am fost numita in aceea perioada, post cu studii superioare, vestea pe care mi-o dati este una foarte buna. Poate prima veste buna in ultima perioada. Am o sansa de a-mi recupera drepturile pierdute atatia ani.

In lumina noilor vesti, stiti cumva ce as avea de facut sau ce pasi ar trebui urmati mai departe, pentru a rezolva aceasta situatie?

Va multumesc sincer din suflet pentru interesul dvs.

Cu deosebita consideratie,
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Alte discuții în legătură

Concurs recrutare administrația publică agario agario Bună ziua, la un concurs de recrutare pentru un post de conducere în administrația publică (secretar comuna) este obligatoriu masterul sau studiile ... (vezi toată discuția)
Carte de munca completata cu omisiune nicoleta81968 nicoleta81968 La multi ani! Carnetul de munca a fost completat in anul 2005, in baza diplomei de absolvire a studiilor superioare de scurta durata, din referent in referent ... (vezi toată discuția)
Codul cor si influenta lui Monica Popescu Monica Popescu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum ma poate afecta la pensie, sau daca influenteaza si altceva, incadrarea pe un cod COR de studii medii, ... (vezi toată discuția)