avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare vechime in specialitate anterior obtinerii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare vechime in specialitate anterior obtinerii diplomei de licenta

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare:

Am fost angajata, in cadrul aceleiasi institutii bancare, in posturi care prevedeau studii superioare, respectiv: ofiter de cont principal [241230 - Ofiter bancar (credite, marketing, produse si servicii bancare) - Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)] si administrator credite [241215 - Administrator credite - Nivelul de instruire: 4 (studii superioare), anterior finalizarii studiilor universitare de licenta] ( in timpul facultatii, cursuri de zi, durata 4 ani).

Va rog sa imi spuneti daca exista o prevedere sau o modalitate legala prin care as putea obtine dreptul de a mi se considera vechimea in studii si pentru aceasta perioada.

Perioadele la care fac referire sunt:

- studii universitare finalizate cu diploma de licenta, cursuri de zi: 2002 - 2006,
- ofiter de cont principal: 01.08.2002 - 01.04.2005,
- administrator credite: 01.05.2005 - 31.12.2007.

Va multumesc anticipat,

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 25 Iunie 2019
I-am contactat acum pe cei de la fostul de munca, in acest sens, si au spus ca imi vor elibera o adeverinta care sa ateste vechimea in specialitatea studiilor.

Problema este daca mai pot recupera ceva retroactiv de la fostul si ultimul angajator, care a refuzat la momentul angajarii sa imi ia in considerarea aceasta vechime, chiar daca era trecuta in Cartea de munca. Poate, dupa obtinerea acestei adeverinte, voi reusi sa obtin o recalculare.

Va multumesc,
Probabil ca da.

Daca nu va ia in considerare adeverinta, atunci il puteti actiona in instanta.
Nu.

Cornel Vasile a scris:

Nu are cum sa vi se calculeze vechimea in specialitatea , anterior obtinerii diplomei de licenta.

Pentru perioadele naterioare nu vi s-a solicita diploma de licenta sau adeverinta care atesta absolvirea studiilor respective?

In acest caz, nu aveti vechime in specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs recrutare administrația publică agario agario Bună ziua, la un concurs de recrutare pentru un post de conducere în administrația publică (secretar comuna) este obligatoriu masterul sau studiile ... (vezi toată discuția)
Carte de munca completata cu omisiune nicoleta81968 nicoleta81968 La multi ani! Carnetul de munca a fost completat in anul 2005, in baza diplomei de absolvire a studiilor superioare de scurta durata, din referent in referent ... (vezi toată discuția)
Codul cor si influenta lui Monica Popescu Monica Popescu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum ma poate afecta la pensie, sau daca influenteaza si altceva, incadrarea pe un cod COR de studii medii, ... (vezi toată discuția)