avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii

Buna ziua,

Va scriu pentru ca am o problema destul de grava cu vecinii de dedesupt. Eu locuiesc cu sotul si fetita de 2.3 ani la etajul 1, iar sub noi s-au mutat din luna august 2015 cu chirie o familie de romi romanizati . Ei lucuiesc la parter si au 2 copii( unul de 5 ani si unul de 2 luni in momentul de fata). De cind s-au mutat viata noastra a devenit un calvar: nu sunt deranjata de copilul care plange, nu sunt deranjata de tipetele sau certurile si bataile dintre ei , ceeace ma deranjeaza cel mai multe este faptul ca asculta muzica la maxim locatarul pina la ore de genul 2 sau 4 dimineata cind el se inbata. Bun, am rabdat de nenumarate ori, pina acum 4 saptamini cind pe la 12 noaptea nu puteam sa adorm de atata zgomot. M-am dus la usa lor cu vorba buna si i-am rugat sa asculte in casti, el era beat mort se clatina pe picioare, nu am avut cu cine sa discut. Iar ea a iesit si mi-a zis urlind ca ea nu se baga in pat de la ora 10 seara ca asa vreau eu ( dar era aproape 12 noaptea). Nu am chemat politia in acea noapte (si rau am facut). Dimineata sotul meu a sunat la proprietar si la atentionat ca lucrurile nu mai pot continuua in felul acesta si l-a rugat sa vorbeasca cu ei si sa ia masuri.
Dupa o saptamina de la cest incident, timp in care nu am avut nici un contact cu aceste persoane, am venit de la serviciu in jur de ora 17 si am fost asteptata in scara blocului de locatara impreuna cu mama ei si am fost luata la bataie in scara blocului (batuta, maltratata, scuipata etc). Am scapat duar pentru ca am reusit sa sun la politie altfel as fi ajuns in spital.
A venit politia, nu am avut nici un martor, pentru ca nu a iesit nici un vecin. Am depus plingere si a doua zi mi-am scos un certificat medicolegal.
Astazi am aflat de la proprietar ca vor sta toata iarna si ca s-ar putea sa le vinda apartamentul.

Am 41 de ani nu am avut probleme cu vecinii niciodata, sau problemele care au fost de ordin administrativ s-au rezolvat amiabil. Sunt traumatizata.

Vecinul de la parter care sta perete in perete cu ei a avut probleme cu ei; s-au certat si degeaba nici o schimbare.
Sincer sunt ingrozita.
Ce por face eu pe cale legala?
Cel mai recent răspuns: mmartel82 , utilizator 16:31, 24 Noiembrie 2015
Pai in primul rand ar trebui sa luati legatura cu politistul de proximitate din zona dvs de domiciliu, caruia ii veti aduce la cunostinta intreaga stare de fapt. Acesta va actiona cu celeritate in vederea detensionarii starii conflictuale si deasemenea va lua masuri specifice pentru restabilirea linistii. Pe de alta parte va puteti adresa cu o petitie Sectiei de Poilitie pe raza careia domiciliati, dar cu siguranta aceasta va fi repartizata spre solutionare tot politistului de proximitate mai susmentionat, insa exista posibilitatea sa va contacteze abia dupa cateva zile, asa ca va sugerez sa-l contactati direct. In ceea ce priveste agresiunea fizica exercitata impotriva dvs, aveti dreptul sa va adresati cu o plangere prealabila in termen de 3 luni pentru savarsirea infractiunii de lovirea sau alte violente prev de art 193 din noul Cod Penal, sau alte infractiuni dupa caz. Plangerea o inaintati fie Parchetului de pa langa Judecatoria Sectorului unde domiciliati, ori Sectiei de Politie. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

vecini neintelegatori. Georgiana R Georgiana R Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu linistea publica. Eu stau la bloc si de vreo doua - trei saptamani un vecin , care de fapt sta in scara de ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii in apartament biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice luar luar am si eu o problema de foarte mult timp cu vecinul de deasupra care nu nu stie (mai bine zis nu vrea) sa asculte muzica mai incet. problema este in felul ... (vezi toată discuția)